Abandoned: az egész csak egy újabb átverés volna a Blue Boxtól?

Kiszivárgott a játék forgatókönyve, és… nos, nem éppen olyan profi mint amit egy PlayStation 5-exkluzívtól (?) elvárhatnánk.

 

A Blue Box Game Studios játékának forgatókönyve kiszivárgott a Redditre, és Shpeshal Nick, az XboxEra podcast egyik műsorvezetője is megerősítette ezt. Ha röviden kellene fogalmaznunk, a forgatókönyv minősége inkább egy gimnáziumi novella szintjét üti meg (és még nyelvtanilag is vannak benne hibák, ami nem meglepő, látván az Abandonedból eddig látottakat…).

Összefoglaljuk, hogy miről szól: hamarosan a karaktereké lesz az alkotás ereje, amivel uralkodni fognak; majd kivesznek egy gépből egy chipet, a Zero Cellt, ami egy biológiai fegyver. Ezt valós időben hozták létre a mesterséges intelligencia szimulációi, amiket Realtime Experience-nek neveztek el… A világszerte megtalálható elektronikus eszközökbe elrejtett Blue Box-projekt megerősítette a szimulációk erejét. Minél többen használták a Blue Box MI-szimulációval megspékelt eszközeit, annál erősebb lett a Zero Cell alkotása. A Blue Box-projektet a Team 74 alapította. Ez a világ legjobb tudósainak 1974-ben alapított titkos szövetsége volt és az amerikai kormány állt mögötte, felkészülve a Zero Cell megalkotására. Ez egy számítógépes program volt végül, ami saját maga létre tudott hozni egy másikat. A Blue Box-szal tovább fejlődött és az emberekbe telepítette azokat. Ezek neve Human AI (emberi mesterséges intelligencia). A fegyver az emberi célpontokat a gyengeségükön, a félelmen keresztül célozza meg.

Itt jön az érdekesség. Lance McDonald, egy ismert modder is szerepet játszott a szivárogtatásban, és eleinte átverésnek tekintette az Abandonedot. A közleményt elvileg Hasan Kahramannal, a Blue Box Game Studios (BBGS) vezetőjével közösen publikálta… de ez a tweet törölve lett! Kahraman szerint félreértés volt az egész, de egy kis keresés után (ha már oknyomozás, akkor ez a minimum…) megtaláltuk az üzenetet, amit McDonald törölt.

A lent megtalálható képek valódiak és az Abandoned hardcore rajongóival lettek megosztva. A megosztott assetek között poénnak szánt tartalmak is voltak (Silent Hill 5, de volt a Metal Gearhez köthető is). Ezeket valaki aztán az addig ismert kontextus nélkül felrakta Twitterre és Imgurra, hogy egy átverésnek és egy alulteljesítő projektnek legyen ábrázolva az Abandoned. Kahraman és a csoport tagjai csalódásukat fejezték ki, hogy a megosztott dolgok másképp lettek felfestve. McDonald szerint Kahraman nyíltan beszél vele a projektről, és ezért osztotta meg vele a szükséges kontextust is a közlemény megírásához. (De akkor miért lett ez a közlemény törölve, ha azóta tisztázták az ügyet…?)

A Redditen megosztottak egy mocap videót, egy, a Blair Witchbe is passzoló téglafalat, és az albumot a kiszivárgott tartalmakkal. Van egy kórháznak tűnő puzzle kép, a Silent Hill 5 kép, egy, a játékból származó üveg matricája, a forgatókönyv, a Realtime Experience-ből (milyen érdekes: a stúdió saját magát eldugta a forgatókönyvben, és az utalások nem állnak ott meg…) egy kép, aztán van egy soundtrack fotó, és mindezt Kahraman képe zárja (ő küldött valamit).

Aztán van itt még több tweet, ami szintén törölve lett: a @VGnewsinsider szerint az Abandoned valószínűleg sosem fog elkészülni. Azért csúszik folyamatosan, mert a stúdió folyton változtatgatja a koncepciót. Először Scars of Survival néven futott, majd kiszivárgott. Aztán jött a Zero Cell, ami szintén kiszivárgott, mert Kahraman feltöltött egy mp3-at a weboldalára, amit megtaláltak. Ekkor hazudott, amikor azt állította, hogy feltörték a weboldalát. Legutóbb a koncepció állítólag egy vámpírszektáról szólt, de azóta ez is megváltozhatott. Az Abandoned kódnevű játék nem áll fejlesztés alatt, hanem csak a prológusa, ami 5-6 hónapja készül egyetlen céllal: legyenek befektetők.

Az illető azért posztolta mindezt, mert elege van abból, hogy Kahraman megvezeti a Silent Hill rajongóit, meglovagolva az ő összeesküvés-elméleteiket, és ezzel akarja a befektetők figyelmét felkelteni. Kahraman hazugságok össztüzében áll. Megosztott két tesztképet (az egyik a tégla), aztán a matricát az üvegről, a puzzle-t, amit a Realtime Experience appba integráltak volna, és ki tudja, hogy ez megvalósul-e. A forgatókönyv, ami kiszivárgott, kukázva lett, majd egy másik tesztpálya képét mutatta. A prológusból az egyetlen képet megmutatta; ezt az app átdolgozott változata követi, és valami víz is látható. A soundtracknek kitalált kép egy mock-up (koncepció), majd bizonyította, hogy Kahraman küldte ezeket. A mocapos videót hitelesnek tekinti.

Az egészet már követni sem lehet.

Forrás: PSL / Reddit

 

 

 

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu