Arma Reforger: a negyedik rész felé tart a Bohemia Interactive [VIDEO]

A cég bejelentése szerint az Arma Reforger nyíltan az Arma 4 felé vezető út egyik lépcsőfoka lesz.

 

Az Arma Reforger egy nyílt világú, multiplayer belső nézetes lövöldözős játék, ami a hidegháborúban játszódik. Korai hozzáférésben indította el a Bohemia, így az Xbox Seriesen, továbbá PC-n a Steamen találhatjuk meg 30 dolláros áron, euróból átszámítva ez kb. 11 ezer forintot jelent. Az Arma Reforger bemutatja, hogy a Bohemia mekkora utat tett meg az új, Enfusion engine-jével, és a kreatív platform szerepét is betölti: több eszközt és szolgáltatást biztosítanak a felhasználóknak, hogy módosítsák, finomhangolhassák az élményüket.

Különálló részként a játékosok így átélhetik az Enfusion engine új képességeit, és eközben a Bohemia is visszajelzéseket kaphat, amiket aztán figyelembe tud venni az Arma 4 fejlesztése során. A stúdió reménykedik abban is, hogy az Arma Reforger az Arma moddereinek új eszközkészletet adhat a házon belül készített technológiának köszönhetően.

A játék Steam-oldala szerint az Arma Reforger 51 négyzetkilométernyi területet biztosít egy szigeten a játékra. Hiteles, hidegháborús környezetet láthatunk, de egyedi forgatókönyveket is létre tudunk hozni a Game Master kurátori mód segítségével. Visszamegyünk Everonba, a háború vezérelte mikroállamba, amit az Arma: Cold War Assaultban láthattunk már. A fejlesztők nyíltan beismerték, hogy a játék fejlesztése fontos lépés az Arma 4 megvalósítása felé, ahol a jövőben egy kreatív, teljesen moddolható platformot kaphatunk.

Everon akár az Operation Flashpointból is ismerős lehet, de azóta sokkal szebb lett tele erdőkkel, folyókkal, tavakkal, kisvárosokkal és hegyekkel, a tengerpartokról nem is beszélve. Az amerikai, vagy a szovjet oldalon szállhatunk harcba. Foglaljuk el a stratégiailag fontos pontokat, uraljuk a harcterepet, és dolgozzunk együtt másokkal, hogy a feladatokat teljesíthessük a dinamikus, meg nem bocsátó környezetben. A korszakhoz hiteles fegyverek és járművek mind alapos részletességgel lettek megalkotva.

A Game Masterben kezeljük az eseményeket, hozzunk létre egyedi küldetéseket és vezéreljük el a játékosokat a győzelemig, esetleg mi magunk vehetünk részt mások forgatókönyvében a ránk reagáló, reszponzív sandboxban. Mivel egyszerre Xbox Seriesen és PC-n is ott vna a játék, a moddolható tartalmak sem maradtak ki; a konzolosok a Workshopból férhetnek hozzá ezekhez. Az Enfusion engine-ben használt eszközökkel módosíthatjuk a játékot, hogy új mechanikák, assetek, textúrák jussanak be a játékba. Egyedüli korlátként a mi képzelőerőnk mellett a scriptelő képesséhünk van ott.

Az Arma Reforger tehát már Early Access formában elérhető Xbox Seriesen és PC-n a Steamen.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu