Nekiment Elon Musknak a Twitter egyik vezetője!

TECH HÍREK – Elon Musk, a Tesla és a SpaceX tulajdonosa nem biztos, hogy magához tudja húzni a „madaras közösségi platformot”.

 

A The Post Millenial közölt egy videót, amiben Alex Martinez, a Twitter vezető ügyfélpartnere beszélget a Project Veritas néven futó egyik csoport tagjával. Martinez arról beszél, hogy a cég a platformon miképp szabályozza az információkat, és Musk miképp próbálja megváltoztatni mindezt a Twitter felvásárlásával. A videó végén Martinez az alkalmazottakkal megosztott emailről is beszél (ebben a Project Veritasra hívták fel a figyelmet lehetséges veszélyforrásként), és örül annak, hogy a csoport őt nem vette fel a célkeresztet.

A videó elején Martinez talán egy étteremben ül és egy másik személlyel beszél, megosztva véleményét Musk lehetséges Twitter-hatalomátvételéről. A másik illető szerint Musknak a Twitter igazgatósága és vezetősége kemény kérdéseket tenne fel, ha mégis megvásárolná a cég többségét. „Az emberek nem tudják, hogyan hozzanak racionális döntést, ha nem tesznek közzé helyes dolgokat, amelyeknek a nyilvánosság elé kellene jutniuk, igaz?”, mondja Martinez, aki cinikus volt a Twitter igazgatóságának valódi akaratával kapcsolatban. Szerinte Jack Dorsey (az alapító) és Musk mindössze pénzt akar keresni az ügyön.

Aztán kapott egy kérdést: a profit, vagy az ideológia van a Twitternél főszerepben? Erre ezt válaszolta Martinez: „Most úgy gondolom, hogy körülbelül erről van szó… nos, jelenleg nem termelünk profitot. Tehát azt lehetne mondani, hogy ideológia, és emiatt nem vagyunk nyereségesek. Nos, ha végrehajtjuk ezeket a szabályokat, amiket Elon Musk le akar bontani, akkor technikailag az ideológiánk vezetett minket ahhoz, hogy nem termelünk pénzt. Elon Musk pedig meg akarja fordítani a dolgot, hogy pénzt tudjunk keresni. Nincs kétségem afelől, hogy több van abban, amit mondanak nekünk, mint amit valóban megosztanak nekünk. Valószínűleg van még valami; mondják el az igazat. Nincs kétségem afelől, hogy van [még ki nem mondott dolog], de van egy nyilatkozat, amit mind a 7000 embernek ki kell mondania [a Twitter igazgatósági tagjai között]. És így nem tudják elmondani nekünk a valódi igazságot? Szerintem az, amit soha nem tudnak elmondani: az egész a pénzről szól. Minden a pénzről és a pénzcsinálásról szól. Parag [Agarwal, a Twitter vezérigazgatója], Jack, az igazgatótanács tagjai, mindenki kap fizetést. Elon adókedvezményt kap. Soha nem kell adóznia. Mintha az egész egy pénzéhes, sz_r, kapzsi Amerika lenne.”

Ezután Elon Muskról is elég erős véleménye volt. Itt is lefordítjuk, amit mondott: „Elon Musk mint személyiség… mindegy. Ő egy őrült. Asperger-szindrómája van, szóval különleges. Ezt mindannyian tudjuk, és ez így van rendjén. Senki nem fog valami kib_szott őrült sz_rt mondani, mert ő különleges, mert még egyszer mondom, nem látjátok a cikkét arról, hogy „miért nem tudjuk mindannyian szeretni egymást”? Nem láttátok a többi tweetjét, ahol azt írja, hogy „különleges igényű vagy”… miközben szó szerint ő is különleges igényű. Szóval nem is tudom komolyan venni, amit mond, mert különleges.”

Aztán a videó végén Martinez hálás, hogy a Project Veritas eddig nem támadta be, és a Twitter figyelmeztette az alkalmazottakat a csoporttal kapcsolatban, hogy ne legyen ők se a célkeresztben. Azt az utasítást kapták a dolgozók, hogy belsős információkat másokkal ne osszanak meg. Erre az egészre Musk pedig annyit mondott csak, hogy Martinez besározta a szólásszabadságot és az Asperger-szindrómás embereket. Ezután megfontolja, hogy megvegye-e a Twittert, mert Agarwal megosztó részleteket közölt a platformon levő kamufiókok számával kapcsolatban.

Ez is hosszú sztori lesz, szinte biztos…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu