Rian Johnson, Az utolsó Jedik rendezőjének Star Wars-trilógiája még mindig készülőben van

MOZI HÍREK – Rian Johnson Star Wars-trilógiája még mindig a tervek között szerepel. Csak éppen most nagyon elfoglalt.

 

A következő mondat vagy jó, vagy rossz hír lesz a Star Wars-rajongóknak, attól függően, hogy a 2017-es Star Wars: Az utolsó Jedik kapcsán az éles szakadék melyik oldalára esel. Rian Johnson rendező Star Wars-trilógiája még mindig elkészül. Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke a Vanity Fairnek nyilatkozva elárulta, hogy Rian Johnson, aki természetesen a legmegosztóbb Star Wars-filmet irányította, visszatér a messzi-messzi galaxisba. Valamikor.

„Rian hihetetlenül elfoglalt volt a Tőrbe ejtve és a Netflixszel kötött több filmre vonatkozó megállapodással” – mondta Kennedy, miközben elárulta, hogy a Lucasfilm továbbra is tervezi Rian Johnson tervezett Star Wars-trilógiáját.

Bár lehet, hogy elfoglalt, az biztos, hogy a terv továbbra is az, hogy Rian Johnsont visszahozzák a folytatáshoz. Amint lesz egy kis ideje. A Rian Johnson által írt és rendezett Star Wars: Az utolsó Jedik a Disney-féle folytatásos trilógia második része, amelyben Luke Skywalker békés és magányos élete véget ér, amikor találkozik Reyvel, a fiatal nővel, aki az Erő erős jeleit mutatja. A lány vágya, hogy megtanulja a Jedik útjait, olyan döntésre kényszeríti Luke-ot, amely örökre megváltoztatja az életüket. Eközben Kylo Ren és Hux tábornok az Első Rend élén mindent elsöprő támadást indít Leia és az Ellenállás ellen a galaxis feletti uralomért.

A film nagyot lendít a Star Wars-franchise-on, felforgat bizonyos elvárásokat, hogy szembemenjen a rajongók elméleteivel, és olyan módon ábrázolja a karaktereket, amire sokan nem számítottak. Ez megosztottságot eredményezett mind a kritikusok, mind a közönség körében (az előbbi 91%-os, az utóbbi 42%-os értékeléssel rendelkezik a Rotten Tomatoes-on), sőt, még a Star Wars-rajongókon belül is. Míg egyeseket lenyűgöztek a Johnson által vállalt változások és irányvonal, mások úgy érezték, hogy a film nem lehet más, mint az apokalipszis első jele.

Az ilyen megosztó reakciókat követően egy ideig azt pletykálták, hogy minden további tervet, amelyben Rian Johnson szerepel, elvetettek. Az új jelentésnek köszönhetően azonban úgy hangzik, hogy ez korántsem így van, és ehelyett a stúdió egyszerűen csak arra vár, hogy a rendezőnek legyen egy kis szabadideje a kieső naptárában.

Sajnos egyelőre fogalmunk sincs arról, hogy Rian Johnson tervezett trilógiája mit fog tartalmazni, bár sokan gyanítják, hogy a Star Wars: Skywalker felemelkedése folytatása lesz, amely a titokzatos, erőre érzékeny seprűs fiút követi, akit legutóbb Az utolsó Jedikben láthattunk.

Szerencsére a Star Wars-rajongóknak még mindig bőven van mit várniuk: még ebben a hónapban megjelenik az Obi-Wan Kenobi, a The Mandalorian című sikersorozat további évadai, különböző spinoffok, köztük egy Ahsoka köré épülő sorozat, és még sok minden más.

Rian Johnson rendező valóban rendkívül elfoglalt mostanában, a filmrendező jelenleg a kritikusok által elismert, Tőrbe ejtve című krimi több folytatásán dolgozik. Az első folytatás, a Knives Out 2 várhatóan még idén a Netflixen landol, a főszerepekben pedig egy Dave Bautista, Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Kate Hudson, Madelyn Cline, Jessica Henwick és Ethan Hawke alkotta ensemble castot láthatunk.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu