Exkluzív tartalmakat kap PlayStation 5-ön az Avatar: Frontiers of Pandora?

Valószínűleg a Sony és a Ubisoft exkluzív megállapodást köthetett, hogy az új Avatar-játékban a PlayStation 5-ösök többet kapjanak a más platformon játszókkal szemben.

 

A Reddit fedezte fel a Sony legújabb stratégiai összefoglalóját, és itt meg lett említve az Avatars: Frontiers of Pandora több olyan játékkal, amik jelenleg időzített PlayStation 5-exkluzív címek (Forspoken, Ghostwire: Tokyo, Deathloop), de vannak konzolexkluzív alkotások is a listán (Genshin Impact, Final Fantasy XVI).

A Grand Theft Auto V legújabb újrakiadásával kapcsolatban is volt egy megállapodás a Sony és a Take-Two között: az önálló Grand Theft Auto Online-t korlátozott ideig ingyenesen elérhették a PlayStation Plus-játékosok. Az NBA 2K, a Take-Two észak-amerikai kosárlabdás évi sportjátéka esetében a PlayStation 5 a hivatalos konzol az eSport-események során (NBA 2K League), és hasonló cipőben jár az Electronic Artstól idén távozó FIFA-licensz is (itt a FIFA 22 Global Series néven fut a küzdelem).

Szóval a Ubisoft játéka valamelyest kilóg a listáról, hiszen ez egy multiplatform cím. PlayStation 5-re is kijön, igen, de az Xbox Series, a Google Stadia, az Amazon Luna, illetve a PC is megkapja legkésőbb márciusban, úgyhogy exkluzivitásról szó sincsen. Ebből adódóan valamilyen marketinges megállapodásról van szó Yves Guillemot és Jim Ryan (a Ubisoft, illetve a Sony Interactive Entertainment vezetője) között. Talán ugyanolyan exkluzív valami lehet, amit korábban a Sony és az Activision Blizzard alkalmazott a Call of Duty során (az Xbox 360-ról a franchise a PlayStation 4-re jött át, így a Sony konzolján volt először bétatesztelés és új tartalom). Vagy a Ubisoft+ miatt lenne az említés…?

Ha már megemlítettük az Activision Blizzard licenszét, akkor van ekörül is egy kis furcsaság. A Sony kihagyta a listájából az Infinity Wardnál készülő Call of Duty: Modern Warfare II-t. Lehet, hogy a Sony már felkészült arra, hogy Bobby Kotickék a Microsoft alatt végzik (ahogy ezt tette a Bethesdát birtokló ZeniMax Media is)? Logikusnak hangzik.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu