Simon the Sorcerer Origins: a visszatérő varázsló [VIDEO]

Közel három évtizeddel a sorozat kezdete után kap előzménytörténetet a Simon the Sorcerer.

 

A Smallthing Studios fejleszti a Simon the Sorcerer Originst, amit aztán a Leonardo Interactive fog kiadni. A franchise-hoz méltóan egy point-and-click, cross-gen kalandjátékról lesz szó, aminek Steam-oldala szerint néhány héttel az első, 1993-ban megjelent rész előtt járunk. Az akkor Amigára és MS-DOS-ra kiadott kalandjáték az Adventure Softtól nem válaszolta meg azt a kérdést, hogy Simon miként bukkant fel ebben a rejtélyes varázsvilágban. Ezt tudhatjuk meg az új játékban.

Simon lázadó élete darabokra törik, amikor váratlanul megérkezik ebbe a világba, ahol egy abszurd és ősi próféciát ereszt szabadon. Ez sok problémát fog okozni, és a kalandja során Simonnak morálisan kell helyre ráznia magát, bizonyítva, hogy nem csak egy csalódás tud lenni a szülei szemeiben. Ehhez szüksége lesz Calypsóra, a mentorára, aki szimbolikusan a nagypapája lesz a történet során. Több módon bontakozik a narratíva és a játékmenet útvonala, de a komikus, szarkasztikus hangnem nem marad ki.

Ez az erős kötelék megmaradt a dialógusokban, a párbeszédekben és az animációkban. Simon gyakran áttöri a negyedik falat, amikor a játékosokhoz beszél. Egy olyan történetről van szó, ami átutazik az időn a legendás múltból a jónak ígérkező jövő felé. Ez nem egy remake, hanem egy vadonatúj játék lesz, igaz, elemei a múltból táplálkoznak. A játék vizualitása és animációi folytatólagosak lesznek, és természetesen kétdimenziós lesz az egész. A játékmenet és a jelenetek között dinamikus váltások lesznek. Természetesen a puzzle-k sem maradnak el. A hagyományos vidd el és használd gondolatmenetet gyakran komikus események követik, de varázslatos fordulatokra is fel kell készülni. Emiatt érdemes a nyomok után kutatni, és esetleg kombinálni. Easter eggek is lesznek, egy például a Steam-oldalon is van.

A Simon the Sorcerer Origins a sorozat kanonikus tagja lesz, és valamikor 2023-ban fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu