Nagyon durva metoo-szexbotrányba keveredett Elon Musk!

TECH HÍREK – A SpaceX állítólag 250 ezer dollárt fizetett Elon Musk szexuális visszaélésről szóló állításának eltussolásáért, miután azzal vádolták, hogy megmutatta a nemi szervét a SpaceX egyik női légiutas-kísérőjének. Musk szerint a történet „politikai indíttatású”.

 

A Business Insider ma megjelent cikke azt állítja, hogy a SpaceX egyik szerződéses női légiutas-kísérőjének 250 000 dollárt fizetett a vállalat, hogy hallgasson, miután jelentette, hogy a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk felfedte a péniszét és ajánlatot tett neki egy fedélzeti masszázs során.

Állítólag maga a légiutas-kísérő is titoktartási megállapodás hatálya alatt áll. A történetet és a kapcsolódó dokumentumokat a légiutas-kísérő egyik barátja juttatta el a Business Insiderhez, aki nem írta alá a titoktartási nyilatkozatot. A barátnő azt mondta a kiadványnak, hogy „felelősséget érzett, hogy előálljon” a hatalommal való visszaéléssel kapcsolatban.

Musk a Business Insidernek azt mondta, hogy „sokkal több van ebben a történetben”, és „politikai indíttatású gyilkosságnak” nevezte a történetet. Közvetve tagadta a vádat is, megjegyezve, hogy ez az első szexuális visszaéléssel kapcsolatos állítás, amelyet ellene tettek 30 éves karrierje során (ez az első nyilvános állítás, amelyről tudomásunk van), és arra célzott, hogy valami már korábban kiderült volna, ha ez olyan viselkedés, amelyre hajlamos. A Business Insider szerint nem reagált a további kommentálásra vonatkozó megkeresésre.

Az állítólagos incidens 2016-ban történt a SpaceX Londonba tartó vállalati repülőgépén. A légiutas-kísérő szerződéses légiutas-kísérő volt, akit barátja szerint arra bátorítottak, hogy miután megkapta az állást, váljon engedéllyel rendelkező masszőrré, és ezt meg is tette. Musk kérésére éppen a szobájában masszírozta Muskot, amikor a barátnő állítása szerint a férfi „elővette a péniszét”, megérintette az utaskísérő combját, és „felajánlotta, hogy vesz neki egy lovat, ha „többet csinál”, utalva a szexuális aktusok végrehajtására”.

A barát nyilatkozata azzal folytatódik, hogy miután visszautasította az ajánlatot, a légiutas-kísérő műszakokat mondott le. Az utaskísérő ezután ügyvédet fogadott, és panaszt küldött a SpaceX humánerőforrás-osztályának, amit a hírek szerint bírósági eljárás helyett közvetítővel oldottak meg. A légiutas-kísérő 250 000 dolláros végkielégítésbe egyezett bele azzal a feltétellel, hogy nem perel, és aláírt egy titoktartási nyilatkozatot – állítja a barátja.

A SpaceX jogi alelnöke, Christopher Cardaci a Business Insidernek azt mondta, hogy nem kommentál „semmilyen egyezségi megállapodást”. A PC Gamer megkérdezte a SpaceX-et, hogy tud-e többet mondani a jelentésről, amely teljes terjedelmében a Business Insider oldalán olvasható.

Az utóbbi időben sok Muskkal kapcsolatos hírekkel foglalkoztunk, mivel éppen a Twitter megvásárlásán dolgozik, ahol a játékipar hírei és a rajongói beszélgetések nagy része zajlik. A SpaceX alapítójaként és vezérigazgatójaként az űr és az űrrel kapcsolatos játékok iránti általános érdeklődésünk szempontjából is releváns, mint például a Starfield, amely a cégtől merített ihletet.

Forrás: Business Insider

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu