Egy PlayStation 5-ös horrorjáték egy még be sem jelentett stúdiótól?

Az interneten elszórt információs morzsákból elég szépen ki lehet sakkozni, hogy ki mire is készül…

 

A ResetEra fórumon bukkant fel, hogy van egy be nem jelentett stúdió, ami egy PlayStation 5-ös horrorjátékon dolgozik. A stúdió neve Swizzle Kiss, kb. 10-15 alkalmazottal rendelkezik (van köztük néhány veterán is), és nem csak teljeskörű finanszírozással rendelkeznek, hanem PlayStation-partnerként tevékenykednek a még ismeretlen projekten. De ennél mélyebbre is érdemes benézni, mert még csak a felszínt kapargatjuk.

A Swizzle Kiss vezetője Alicia Conte. Legutóbb ő a The Stanley Parable: Ultra Deluxe-on dolgozott, amikor is annak fejlesztője, a Crows Crows Crows igazgatója volt. Mellette megtalálhatjuk Jessica Curry-t (Dear Esther, Everybody’s Gone to the Rapture), Arshea Bimalt (a Funomena egyik producere volt), Tom Schley-t, illetve William Pughot. Schley és Pugh korábban Conte kollégája volt, ugyanis ők is a The Stanley Parable-ön dolgoztak.

A vezető programozói állásajánlatukban azt írják, hogy egy „prémium, egyjátékos narratív horrorjátékot készítenek PlayStation 5-re és PC-re teljes finanszírozással PlayStation-partnerként”, tehát egyszerre készül két platformra az interneten szinte nulla jelenléttel rendelkező Swizzle Kiss alkotása. A stúdió állítólag Berlinben található, és olyan embereket keresnek, akik korábban PlayStation platformokra fejlesztettek, így a Sony-s tapasztalat elvárt tőlük.

A Gematsu mögött álló Sal Romano pedig a lent látható képet találta meg az álláshirdetés weboldalának forráskódjában, de lehet, hogy ez irreleváns, és valami teljesen máshoz köthető. Azt azért lehet találgatni, hogy a Swizzle Kiss játéka nem éppen az AAA szintet kívánja megcélozni, hanem inkább egy kisebb, indie projektről lehet szó. A Sony gyakran szokott indie stúdiókkal közösködni (ilyen játék volt a PlayStation 4-en a Concrete Genie is, amit a Pixelopus valósított meg), és az AAA játékok fejlesztése során is láttunk már ilyen partneri megállapodást.

Mindez persze még hivatalos, hiszen a Sony nem jelentett be semmit sem, és a Swizzle Kissről sem hullott még le a lepel.

Forrás: PSL

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu