Red Dead Redemption remake készülhet Unreal Engine 5-tel?! [VIDEO]

Egy lenyűgöző koncepcióvideó elképzeli, hogyan nézne ki egy esetleges Red Dead Redemption remake, ha az Unreal Engine 5 hajtaná.

 

 

Az eredeti Red Dead Redemptiont gyakran a nyílt világú műfaj mesterműveként emlegetik, és megjelenésekor széles körű kritikai elismerést kapott autentikus vadnyugati hangulatáért és lebilincselő történetéért – nem beszélve egy rendkívül sikeres folytatásról. E sorok írásakor a játék hivatalosan csak PS3-on és Xbox 360-on érhető el, az Xbox 360-as verzió a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően Xbox One és Xbox Series X konzolokon is játszható, de a pletykák szerint nagyszabású visszatérés várható.

A Rockstar Games anyavállalata, a Take-Two Interactive nem restellte elárulni, hogy az elkövetkezendő években több videójáték remake-et és remaster-t szeretne készíteni.

Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor az eredeti Red Dead Redemption is része ezeknek a beszélgetéseknek. Meg nem erősített hírek szerint egy teljes körű remake vagy remaster készülhet, de e sorok írásakor még nem jelentettek be semmit.

Amíg a rajongók további információkra várnak a régóta pletykált Red Dead Redemption remake-ről, megnézhetik a YouTuber ENFANT TERRIBLE által készített videót, hogy képet kapjanak arról, hogyan nézhet ki, ha valaha is megvalósul.

A videó különböző Unreal Engine 5 projektekből származó felvételeket használ fel, hogy elkészítse a játék koncepció-trailerét. Hihetetlenül lenyűgözően néz ki, bizonyítva, hogy egy modern konzolokon készülő Red Dead Redemption remake-ben lenne potenciál, hogy igazán lehengerlő látványvilággal rendelkezzen. Persze a Rockstar Games valószínűleg nem használná az Unreal Engine 5-öt, ha elkészítené a Red Dead remake-jét, de ettől függetlenül feltehetőleg hasonló vizuális élményre számíthatnánk.

Az Unreal Engine 5 és annak képességei mostanában sokat szerepelnek a reflektorfényben, számos készülő játék használja a motort.

Még eltarthat egy ideig, amíg ez lesz a norma az új játékmegjelenéseknél, de addig is a művészek összeállították saját Unreal Engine 5 koncepcióvideóikat, megmutatva, hogyan néznének ki az olyan játékok, mint a Skyrim az Unreal Engine 5-ben, és elkészítették saját demóikat.

Az Unreal Engine 5 egyik leglátványosabb bemutatása videójáték formájában eddig a The Matrix Awakens Unreal Engine 5 élménye volt, amelyet tavaly mutattak be a Mátrix: Feltámadások filmmel együtt. Ez valóban játszható volt bizonyos mértékig, bár ez is csak a felszínét karcolja annak, hogy mire képes a motor. Az előttünk álló évek izgalmasnak ígérkeznek, hiszen egyre több játékot hajtanak meg az Unreal Engine 5 segítségével.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu