A Death Stranding 2-re reagált Kojima egy tweettel?

Kojima Hideo a tőle megszokott, rejtélyes stílusban reagált arra, amit Norman Reedus nemrég elhintett a sajtónak.

 

Pénteken Reedus (aki a játék főszereplőjét, Sam „Porter” Bridges-t alakította Kojima játékában) ugyanis azt nyilatkozta, hogy „épp elkezdte a másodikat”, miután a Death Strandinggel kapcsolatos kérdést tett fel neki a Leo Edit. Ez persze gyorsan bepörgette a sajtót, annak veteránjai pedig csak halkan annyit mondtak, hogy „ez sejthető volt”, mert ha egy játék sikeres, akkor szinte fix, hogy folytatást kap, és amit Kojima csinál, az kifejezetten népszerű szokott lenni.

A Kojima Productions még nem közölte, hogy pontosan mivel is foglalkozik a stúdió (de a pletykák szerint valamilyen Xboxos megállapodás van; készülhet valami a Silent Hill IP körül, ami a Konami Silent Hills-törlése után pikáns lenne; és eddig is gyanítottuk a Death Stranding folytatását), de Kojima legújabb tweetje lényegében elismerte, amit Reedus nyilatkozott. A tweetje több fotót is tartalmaz, ahol őt és Reedust együtt láthatjuk, de egyikükön azt imitálja a japán géniusz, ahogy kivégzi a színészt… és a tweet üzenete annyi, hogy „Irány a magánszoba, barátom”, utalva a Death Strandingben is látott helyszínre, ahol eleinte Monster energiaitalokból láthattunk pár… párszáz dobozzal.

Emiatt pedig szinte biztos, hogy Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója megbízta a Kojima Productionst a folytatással, hiszen Ryan korábban már kihangsúlyozta, hogy a stratégiájuk egyik eleme a blockbuster játékokból áll. A Death Stranding ennek megfelel, és nem véletlenül kapott bővített/újgenerációs rendezői kiadást (Director’s Cut) PlayStation 5-ön és PC-n (mivel ez IS a Sony stratégiája).

De azon sem tudnánk őszintén meglepődni, ha ez az egész csak Kojima trollkodása lenne, és ezzel próbálnak minket megvezetni. Reedus nyilatkozata viszont ki tudja, talán tényleg egy elszólás volt, amire reagálni kellett. Nem tartjuk viszont reálisnak, hogy 2024 előtt megjelenjen a folytatás, mert azért 1-2 év alatt korrekt AAA játékot megvalósítani lehetetlen.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu