Eléggé komoly buggal küszködik a Nintendo Switch Online legújabb N64-es játéka [VIDEO]

Pechesebb esetben nem tudjuk végigjátszani sem a játékot, akkora a baj… ami eléggé súlyos, pláne a Nintendótól!

 

Szóval a Kirby 64: The Crystal Shards az érintett játék. A nevéből ítélve egyértelmű, hogy a Nintendo 64 egyik alkotásáról van szó. Ennek a Nintendo Switch Online-os kiadásában (ami ugyebár a magasabb, Expansion Pack kategóriájú, az N64-es játékok mellett SEGA Mega Drive címeket is kínáló szintben van) van egy olyan bug, ami a víz alatti pályákat mondhatni játszhatatlanná teszi. Többen is arról számoltak be, hogy az elkábult animációban ragadtak, amit csak úgy tudnak elhárítani, ha kilépnek a pályáról. Ezt angolul softlocknak nevezik: a játék nem akadt ki, de olyan mértékű hiba merült fel, hogy nincs lehetőség annak megfelelő folytatására.

A Redditről és a Twitterről is beágyaztunk egy videót. Utóbbi feltöltője, MondoMega (aki adatbányászként is ismerős lehet) azt állítja, hogy a hiba gyakran történik, és kizártnak tartja, hogy ez valódi hardveren (Nintendo 64 + kazetta) bekövetkezhet. A Paper Mario esetében a játék konkrétan kiakadt (ennek kijavítására két hónapot kellett várni), és ugye régebben láthattuk, hogy a The Legend of Zelda: Majora’s Maskban a víz nem volt tökéletes, úgyhogy az N64-es emuláció még nincsen a helyzet magaslatán. (A Dr. Mario 64 grafikai hibáit elvileg nemrég javították, de a Star Fox 64 és a Yoshi’s Story még mindig kérdéses minőségű.)

A Nintendo Switch Online Expansion Pack októberben indult el, úgyhogy már fél éve tart a lassú terjeszkedés (amiről írtuk, hogy állítólag Game Boy és Game Boy Advance játékokkal erősíthet a nagy N). Érthető, hogy az emuláció nem a legjobb, de azért egy olyan cégről beszélünk, amitől elvárható a kifogástalan minőség. A Nintendo ugyanis direkt ezért nem közöl megjelenési dátumokat, csak akkor, ha már egészen biztos a játékának minőségében…

De beszéljen helyettünk a lent látható két videó. Érthetetlen, hogy ezt hogy nem fedezték fel a tesztelés során.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu