Háború ide vagy oda, a GSC Game World folytatja a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztését!

A GSC Game World márciusban felfüggesztette a régóta várt akció-shooter munkálatait kijevi irodáiban.

 

 

Hónapok óta háború dúl Európában, és a kijevi székhelyű ukrán GSC Game World stúdiót az iparágban az egyik legsúlyosabban érintette Oroszország ukrajnai inváziója. Március elején a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztését leszünetelték, hogy az ukrán főváros elleni orosz támadás közepette segítsenek a háború által érintett alkalmazottaknak.

A stúdió az első támadások óta osztogatott közleményeket, melyekben segítséget kértek.

Azóta is folyamatosan gesztusokat tesznek az országuk védelmében, például a játék címének finom átnevezését S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobylre a Steamen, a népszerű orosz Csernobil név helyett a város ukrán nevét használva.

A háború elől menekülve a GSC Game World emberei új irodákba költöztek Csehországban, és úgy tűnik, hogy sikerült visszatérniük a várva várt akciócím fejlesztéséhez: a játék Discord-csatornáján zajló, a VGC által megosztott chatben egy felhasználó a fejlesztés állásáról érdeklődött, és arról, hogy újraindultak-e a munkálatok.

A GSC Game World egyik fejlesztője azt válaszolta, hogy „[a fejlesztés] folytatódik.”

A shooter megjelenését továbbra is idén december 8-ra tervezik, és bár a tudat, hogy a fejlesztők újra dolgoznak a játékon, remek hír, bölcs dolog óvatosnak lenni, és megvárni a további információkat arról, hogy a háború mennyire befolyásolta a fejlesztés ütemezését.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu