Hatalmas siker az Evil Dead játék – még a kiadót is meglepte, mennyit adtak el belőle!

Csak nemrég jelent meg, de máris rekord eladásokat produkált a várva várt Evil Dead horrorjáték.

 

 

Az Evil Dead című aszimmetrikus multiplayer horrorjáték május 13-án – ami illő módon péntekre esett – jelent meg. A megjelenést követő első öt napban – ahogy a fejlesztő Saber Interactive-ot birtokló Embracer Group és a @EmbracerInvestor Twitteren közzétett egész éves jelentésében is szerepel…

…az Evil Dead több mint 500 ezer példányban kelt el, ami még a kiadót is meglepte.

Az eredetileg 2021-re tervezett Evil Dead: The Game megjelenését először 2022 februárjára halasztották a polírozás és az egyjátékos mód hozzáadása miatt, majd végül májusra. Ahogy Saber akkoriban mondta: „Ez a késés időt ad a csapatunknak, hogy a dolgok tökéletesre sikerüljenek, így a bumm-botod csiszolva, teljesen fel lesz töltve, és készen áll majd arra, hogy május 13-án, pénteken deadite-okat robbantgasson.” Úgy tűnik, ez kifizetődött, és az Evil Dead jobb fogadtatásban részesült, mint a Saber Interactive előző, licencelt kooperatív zombis lövöldéje, a World War Z.

Míg négy játékos – akik lehetnek a filmsorozat és a tévésorozat szereplői, vagy csak Ash különböző változatai – együttműködnek a célok elérésében, addig egy ötödik játékos démonként vadászik rájuk. (A szerepek bármelyikét betöltheti mesterséges intelligencia is.) Minél jobban meg vannak rémülve a túlélők, annál fogékonyabbak a démon támadásaira, amelyek közé tartozik az is, hogy megszállja egyiküket, hogy megtámadja a többieket.

A néhány napja közölt tesztünkben mi is kifejezetten elégedettek voltunk a játékkal, bár hozzá kell tenni, hogy azért messze nem váltott be minden hozzá fűzött reményt – különösen a sztorimód hiánya és a gyenge, repetitív egyjátékos mód lehet frusztráló sokaknak. Ha érdekel a kritikánk, itt olvashatod el.

Az, hogy az Evil Dead többplatformos multiplayer játék, crossplay-el, minden bizonnyal segítette az eladásokat, de úgy tűnik, hogy az emberek jól szórakoznak vele.

A gondolat, hogy egy csomó különböző Ash, mind Bruce Campbell hangján, együtt rohangálnak bumm-botokkal és láncfűrészekkel, határozottan vonzó.

Forrás: Embracer Group

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu