A Horizon Forbidden West még hónapokkal a megjelenése után is rekordokat dönt!

Most éppen eladási rekordokat: úgy tűnik, a Horizon Forbidden Westnek jót tett a PlayStation 5 megnövekedett elérhetősége a boltokban.

 

 

Ezúttal a Horizon Forbidden West a nagy haszonélvezője a Games Industry által az Egyesült Királyság eladási toplistáját bemutató heti adatainak. A legutóbbi, a fizikai formátum értékesítésére vonatkozó adatokat az befolyásolta, hogy a brit boltokban megnőtt a PlayStation 5 elérhetősége, ami a Guerrilla címét a lista élére repítette.

A PS5 szélesebb körben elérhetővé vált a boltokban.

A Forbidden West rendszeresen szerepel a konzollal együtt kapható kiskereskedelmi csomagokban, sőt, a Sony nemrég az első hivatalos next-gen csomagba is belepakolta. Ráadásul akik PS5-öt szereznek be, a márka egyik grafikailag legfejlettebb címét szeretnék élvezni, így érthető ez a 94%-os eladásnövekedés az előző héthez képest.

Egy másik friss PlayStation-exkluzív is profitált a több next-gen konzol érkezéséből, bár jóval kisebb mértékben. A Gran Turismo 7 38%-kal növelte fizikai eladásait, és ezzel a tizedik helyet szerezte meg, és a legújabb Ratchet and Clank is feljebb lépett néhány helyet, a 15. helyre.

A Nintendo Switch Sports a második helyre esik vissza.

A PlayStation 5 megnövekedett elérhetősége miatt a Nintendo Switch Sportsnak be kellett érnie a második hellyel az Egyesült Királyság heti eladási listáján. A 37%-os visszaesés ellenére a Switch családi játéka még mindig a boltok slágerlistáján van, pedig már jócskán túl vagyunk a megjelenés óta eltelt egy hónapon.

Íme a brit fizikai eladási adatok első helyezései az elmúlt hét napban:

  1. Horizon Forbidden West
  2. Nintendo Switch Sport
  3. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. Pokémon Legends: Arceus
  6. Minecraft (Switch)
  7. Grand Theft Auto V
  8. FIFA 22
  9. Animal Crossing: New Horizons
  10. Gran Turismo 7

 

Ami a Guerrilla legújabb kiadását illeti, emlékeztetőül: a stúdió folyamatosan fejleszti a játékot, frissítésekkel, valamint a stabilitás és a funkcionalitás javításával. Ez a 2022-es év egyik fénypontja, legalábbis nekünk úgy tűnt, amikor idén év elején játszottunk vele. Részletes értékelésünkért ajánljuk figyelmedbe a Horizon Forbidden Westről szóló, februárban megjelent kritikánkat.

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu