A Microsoftnál is kiköthettek volna a Marvel licencei!

A Marvel Games vezetője felfedte, hogy először nem a Sony ajtaján kopogtatott az egérbirodalom (=Disney) alá tartozó cég a képregények IP-ivel…

 

A ResetEra fórumon bukkant fel Steven L. Kent tavaly megjelent könyvéből, a The Ultimate History of Video Games Vol. 2-ből egy részlet. Itt Jay Ong, a Marvel Games vezetője és felelős alelnöke elmagyarázta, hogy az Activision Blizzarddal szakítottak, hogy egy jobb partnert találhassanak, ugyanis a cégnek nem tetszett az Activision-féle Spider-Man (Pókember) játékok minősége, így végül közös megállapodással szakítottak.

Az Activision a szakítás után azt kérdezte Ongtól, hogy mit művel az IP-vel a visszaszerzése után, mire ő azt válaszolta, hogy jobb otthont talál neki. Erre a kiadó annyit mondott, hogy „sok szerencsét az unikornis megtalálásához”. Ezután az Xbox és a PlayStation is fel lett keresve egy exkluzív szerződés érdekében, ugyanis a Marvel Games ekkor nem rendelkezett nagy konzolos megállapodással. A redmondiak ekkor Ong szerint a saját IP-ikre koncentráltak, ezért nem érdeklődtek a képregényes intellektuális tulajdonok iránt… ám a Sony igen!

A PlayStation third-party, külsős cégekkel kapcsolattartó embereivel, a 2013-as E3-on nagyot ütő reklámban szereplő Adam Boyes-szal, illetve John Drake-kel Ong 2014 augusztusában ült le tárgyalni Burbankben egy tárgyalószobában. Neki volt egy álma, ami szerinte megvalósítható volt: a Batman: Arkham legyőzhető volt szerinte. Minimum egy játékot akart, és talán többről is szó lehet, amivel a PlayStation platform adoptációja is növekedhetne. Erre a Sony rábólintott: az akkor még független, de a cég egyik legfontosabb partnereként kezelt Insomniac Games-et bízta meg a Marvel’s Spider-Man fejlesztésével, ami a 2018 őszi megjelenése óta több mint 20 millió példányban kelt el. Még a cross-gen (PlayStation 5, PlayStation 4) spin-off, a Marvel’s Spidet-Man: Miles Morales is 6,5 milliónál tart. Pénztermelés tekintetében a Sony egyik legsikeresebb IP-je a Spider-Man lett az Egyesült Államokban.

A Sony és a Marvel nem állt meg ennyinél: hivatalos már, hogy 2023-ban jön az Insomniac Games műhelyéből a Marvel’s Spider-Man 2 PlayStation 5-re, amiben Venomot Tony Todd alakítja majd. Utána a Marvel’s Wolverine jön a stúdiótól. Szóval a két cég között jó a viszony, és mindketten hasznot húznak a megállapodásból… és ez akár Phil Spenceréknek is összejöhetett volna.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu