A Ubisoft csak nem adja fel a Beyond Good & Evil 2 fejlesztését!

Egy új álláshirdetés kapcsán adott magáról életjelet a játék, aminek alkotója már rég nem is dolgozik a francia kiadónál.

 

A Ubisoft által korábban már AAAA-nak is nevezett játék évek óta nem mutatott magából semmit sem, de még mindig készül a Beyond Good & Evil 2, ugyanis a Ubisoft Barcelona a Twitteren publikált egy álláshirdetést egy senior játékmenetbeli animátori pozícióba. Az illető az animációk minőségéért, illetve a játékmenet rendszereinek működőképességéért felelne a Ubisoft legambíciózusabb projektjében… amiről a Bloomberg még februárban azt írta, hogy a Beyond Good & Evil 2 (innentől rövidítjük BG&E2-re) minimum öt évnyi fejlesztés után is még mindig a fejlesztést megelőző, pre-produkciós fázisban tart. Ez már-már katasztrófa, ha valóban így van!

A BG&E2-re élettörténete kb. olyan kaotikus, mint a Duke Nukem Foreveré (sőt, ha belegondolunk, már rosszabb is!), ugyanis a Ubisoft először egy trailerrel utalt ennek készülésére… még 2008-ban. Azaz tizennégy éve. Ennyi idő kellett Duke-nak, hogy a játéka megvalósuljon (a 2001-es, értelemszerűen félkész kiadás kijutott az internetre, erről írtunk is régebben). De hiába a korai bejelentés…

A Ubisoft ezután közel egy évtizedig egy betűt nem mondott a BG&E2-ről, amit aztán 2017-ben újra bemutatott Yves Guillemot cége. Ekkor megerősítette a francia kiadó, hogy egy előzménysztori lesz Michel Ancel játéka (őt Rayman alkotójaként is ismerhetjük). Aztán 2019-ben, az E3 előtt a Ubisoft egy élő adást tartott a játékról, amit aztán az idén kimaradó videojátékos rendezvény során NEM tett meg. Egy meg nem nevezett Ubisoft-stúdió csatlakozott az addig ismert ötöshöz (Barcelona, Bordeaux, Mainz, Montpellier, Szófia) a fejlesztésben. 2020 augusztusában pedig a Netflix közölte, hogy egy filmadaptáció készül a Beyond Good & Evil-ből.

Aztán 2020 szeptemberében, a francia kiadóban kirobbanó szexuális zaklatási botrányok eredményeképp Ancel bejelentette, hogy távozik a Ubisoft Montpelliertől, hogy a vadvilággal kapcsolatosan újrakezdje életét. (És ne felejtsük, hogy ezzel a PlayStation 4-re 2014-ben bejelentett, a Wild Sheep Studionál talán még mindig készülő WiLD is nélküle folytatódik…) Guillemot 2020 végén azt mondta, hogy egy fantasztikus világról van szó, és ezért is döntött a Netflix a megfilmesítés mellett, és sok fejlemény történt a játék körül is, mert annak fejlesztése is jól halad…

Csak halkan megkérdeznénk: a Ubisoft eddig mennyi pénzt költött a fejlesztésére?!

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu