Hogwarts Legacy: ízelítő a PlayStation 5-exkluzív funkciókból [VIDEO]

A Warner és az Avalanche Software a PlayStation Blogon bemutatta, hogy a Sony 2020 novembere óta kapható konzolján mire készüljünk.

 

A posztot Chandler Wood, az Avalance Software közösségi menedzsere írta. A Hogwarts Legacy-ban a DualSense kontroller a varázspálcánk kiegészítője lesz: mivel sok varázsige áll majd rendelkezésünkre, az adaptív ravaszok segítségével rugalmasabb lesz a harc. A varázsigék bevetésekor az ellenállást az ujjainkon érzékelni fogjuk a típusuktól/erejüktől függetlenül. A haptikus visszajelzésnek köszönhetően a spellek egyediként fognak hatni, és a hatásokat a stúdió direkt a kontroller jobb oldalára irányította, hogy valóban a kontroller szolgáljon varázspálcánk kiterjesztéseként. Például a Protegoval (ezzel tudjuk a felénk kilőtt támadást elhárítani) érzékeltetni fogják, hogy a támadás elgyengül a védekezésünknek köszönhetően.

A kontroller segítségével a világban több eseményt is érzékeltetni fog az Avalanche, legyen szó az összetevők összezúzásáról vagy mondjuk a seprűn vagy egy hippogriffen történő repülésről. A DualSense fénycsíkja is fontos: amikor nem villan fel attól függően, hogy támadunk vagy megsebződünk, az általunk képviselt ház is színt kapott: a Ravenclaw (magyarul Hollóhát) kék és bronz, a Gryffindor (Griffendél) skarlát és arany, a Slytherin (Mardekár) zöld és ezüst, a Hufflepuff (Hugrabug) pedig sárga és fekete színt kapott.

A Hogwarts Legacy 4K felbontáson is futhat, és választhatunk a Fidelity vagy a Performance grafikus módok között. Az előbbi a grafikai részletességet adja majd (de nem tudjuk pontosan, hogy milyen frame rate-tel… de nagy eséllyel a 4K itt meglesz), az utóbbi pedig a frame rate-et tolhatja fel (és talán felskálázott 4K-n fut majd így a játék). A PlayStation 5-sö verzió a Tempest 3D AudioTech-kel hangban sem gyengélkedik: például az Incendio spell megígétézse során a tűzpattogás hallható lesz, és minden környezetben úgy érzékeljük majd, hogy ott vagyunk. Fejhallgatók nélkül a DualSense hangszóróján át hallhatjuk például a hippogriff szárnycsapkodását, vagy a spellek hatásait. A töltési időt is kiemelte a poszt, és legyen szó a seprűn, vagy a Floo Network segítségével fast travelen keresztül történő megoldásról, nem kell rengeteget várni a betöltésre. A PlayStation 5 Activity Card és Game Help funkcióit is támogatja az Avalanche, ami úgy véli, hogy sokkal immerzívebb módon csatlakozhatunk az eddigiekhez képest a varázslatos világhoz.

A Hogwarts Legacy valamikor az év végén érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu