Megjelenhet PS4-re és PS5-re is a PS1 klasszikus Dino Crisis?!

Egy kép, amely az interneten kering, úgy tűnik, arra utal, hogy a PS1 klasszikus túlélő-horror játéka, a Dino Crisis PS4-re és PS5-re is érkezik.

 

A Capcom Resident Evilje a játékvilág első számú túlélő-horror játék franchise-a, és nem véletlenül. A Resident Evil azonban nem az egyetlen túlélő-horror sorozat, amit a Capcom készített. A PlayStation 1-korszakban a Capcom egy dinoszauruszos túlélőhorror-játékot is kiadott Dino Crisis címmel, amely a rajongók egyik kedvencévé vált. A Dino Crisis két főszériás folytatást, egy könnyűfegyveres játékadaptációt és egy mobilos kiadást is szült, de a franchise ekkor már majdnem két évtizede szunnyadt.

Az évek során felröppentek pletykák arról, hogy a Capcom esetleg egy Dino Crisis remake-et vagy remaster-t szeretne készíteni, bár ezekből semmi érdemleges nem lett. Bár azt még nem tudni, hogy a Dino Crisis franchise valaha is visszatér-e egy vadonatúj kiadással, úgy tűnik, hogy a modern játékosok mostantól könnyebben hozzáférhetnek legalább az eredeti Dino Crisis játékhoz.

DarkClong Twitter-felhasználó megosztott egy képet arról, ami állítólag a PS5 megújult PlayStation Plus menüje lesz. A PS Plus Premium és társai nemrég kerültek ki bizonyos ázsiai területeken élőkhöz, így az interneten terjednek az információk arról, hogy mit is takar a szolgáltatás. A szóban forgó képen a Dino Crisis látható, mint a PS1 klasszikus játékainak egyike, amely a PS Plus Premiumhoz érkezik, ami arra utal, hogy a játék hamarosan PS4-en és PS5-ön is játszható lesz.

A PS Plus Premium, a legmagasabb árú PS Plus előfizetési szint, több száz retro játékhoz biztosít hozzáférést a felhasználóknak, köztük rengeteg PS1-klasszikushoz. Ezek a PS1-klasszikusok azonban nem csak a PS Plus Premiumon keresztül érkeznek az új konzolokra. Néhányuk valójában egyedi vásárlásként is megvásárolható lesz, így azok is játszhatnak velük, akik nem akarnak a PS Plus Premiumra előfizetni. Ha pedig valaki már digitálisan birtokolja ezeket a játékokat, akkor külön költség nélkül letöltheti őket PS4-re és PS5-re. Ez nem minden klasszikus játékra fog vonatkozni, ami a PS Plus Premiumhoz érkezik, így érdekes lesz látni, hogy a Dino Crisis köztük van-e vagy sem.

Az is érdekes lesz, hogy a Dino Crisis rendelkezik-e majd trófeatámogatással, amikor megjelenik PS4-re és PS5-re. Nem minden klasszikus játékban lesznek trófeák, amelyeket a játékosok feloldhatnak, de néhányban igen. A Syphon Filter például megerősítette, hogy a megjelenéskor lesz trófea, és más klasszikus PS1-es játékok, például az Ape Escape és a Wild Arms is.

A PS Plus Premium indulási dátuma Észak-Amerikában június 13., így a rajongóknak már nem kell sokat várniuk, hogy többet megtudjanak a kínálatról, és arról, hogy a Dino Crisis valóban benne lesz-e vagy sem.

A Dino Crisis elérhető Dreamcastra, PC-re és PS1-re.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu