PlayStation Plus: olcsó csatlakozás? Drágább a magasabb szintre váltás!

A Sony közölte a PlayStation 3-as játékok listáját (és a PlayStation Now után itt is „mezítlábas” kínálat lesz), továbbá elhintette, hogy mi lehet az egyik még be nem jelentett klasszikus játékuk.

 

A PlayStation Plus új kiadása Ázsiában több országban már elindult, és már most vannak problémák (pl. az, hogy a PS1-es játékok esetében megint van, ahol a PAL verziót használták az NTSC helyett, így 60 helyett 50 Hz-n, azaz maximum 50 FPS-sel futnak az érintett játékok…), és a Redditen és a ResetEra fórumon is olvashatjuk, hogy a trükköző előfizetőket a Sony elég komolyan megbüntette… beleértve azokat is, akik esetleg egy előfizetési akció kapcsán léptek be az előfizetők táborába.

Például ha féláron fizettünk elő (60 helyett 30 dollár, amerikai áron számolva), akkor a különböztetet a Sony behajtja rajtunk a drágább előfizetés költségein túl. Ha felhalmoztuk a PlayStation Plus-előfizetésünket, még rosszabb a helyzet: EGYSZERRE kell kifizetni az egészet, így akár többszáz dollárt is ki kell perkálni egy összegben. Remélhetőleg a nyugati rajtra lesz valami korrekció, de nem látunk erre sok esélyt…

A VGC arról írt, hogy a PlayStation Now régi hibája ugyanúgy megmarad a PlayStation Plus új rendszerében is. Itt ugye a felhőből kell streamelnünk a PlayStation 3-as játékokat (és állítólag a Sony már dolgozik a helyi emuláción is…), aminek lesz egy másik negatívuma: DLC-támogatás nem lesz. Mindegyik játékból kizárólag az alapkiadást futtathatjuk; az extra tartalmaktól pedig szépen búcsút kell vennünk.

A Sony közölte a PlayStation 3-as játéklistát is: Asura’s Wrath, Castlevania: Lords of Shadow 2, Crash Commando, Devil May Cry HD Collection, Demon’s Souls, Enslaved: Odyssey to the West, echochrome, F.E.A.R., Hot Shots Golf: Out of Bounds, Hot Shots Golf: World Invitational, ICO, inFAMOUS, inFAMOUS 2, Lost Planet 2, Loco Roco Cocoreccho!, MotorStorm Apocalypse, MotorStorm RC, Ninja Gaiden Sigma 2, Puppeteer, Rain, Red Dead Redemption: Undead Nightmare, Ratchet & Clank: Quest for Booty, Ratchet & Clank: A Crack In Time, Ratchet & Clank: Into the Nexus, Resistance 3, Super Stardust HD, Tokyo Jungle, When Vikings Attack. Pár pálda, ami így kimarad: az Asura’s Wrath további epizódjai és a Street Fighter crossover, a Crash Commando Heat Map Packja, illetve a Lost Planet 2-ben a Monster Hunteres együttműködés sem lesz ott…

Végezetül pedig a ResetEra fórumon felbukkant egy banner, ami a PlayStation Plus klasszikus játékaira mutat. A csavar? Reginát rakta oda a Sony, a Dino Crisis egyik főszereplőjét. Ha ázsiai PlayStation Network-fiókunk van PlayStation Plus-előfizetéssel, irány a játékkönyvtárunk (Game Library), és annak is a PlayStation Plus szegmense: mi is megtekinthetjük a lent látható képet. A Dino Crisis nincs ott a játéklistában. Csak nem ez lesz az egyik nyugati játék?

A PlayStation Plus új modellje június elsején Japánban, tizenharmadik az amerikai kontinenseken, majd huszonkettedikén Európában is elindul. Eltérő játékkínálatra tippelünk a Dino Crisis láttán, de majd megcáfol minket a Sony.

Forrás: WCCFTech,  Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu