Matthew McConaughey szerint „jobbnak kell lennünk” a szülővárosában, Uvalde-ban történt mészárlás után

MOZI HÍREK – Matthew McConaughey, aki Uvalde szülötte, ahol kedden legalább 21 embert öltek meg, a fegyveres erőszakot „olyan járványnak nevezte, amelyet kordában tarthatunk”.

 

„Ismét tragikusan bebizonyosodott, hogy nem vagyunk képesek felelősséget vállalni a szabadságjogaink által biztosított jogokért” – fogalmazott közleményében az 52 éves színész.

„Az igazi feladat most az, hogy minden amerikai alaposan a tükörbe nézzen, és tegyük fel magunknak a kérdést: „Mi az, ami igazán értékes számunkra? Hogyan orvosoljuk a problémát? Milyen kis áldozatot tudunk ma meghozni egyénileg annak érdekében, hogy holnap egy egészségesebb és biztonságosabb államban, nemzetben és szomszédságban éljünk? Nem dughatjuk a fejünket megint a homokba, kifogásokat keresve, megváltoztathatatlannak elkönyvelve ezeket a tragédiákat.” – írta McConaughey az Instagramon.

McConaughey felszólított minden amerikait, hogy „tárgyaljuk újra az igényeinket és amire tényleg szükségünk van”, hozzátéve, hogy „Újra kell gondolnunk az értékrendünket, és közös nevezőt kell találnunk e pusztító amerikai valóság felett, amely tragikus módon a gyermekeink ügyévé vált. Ez egy olyan járvány, amelyet irányítani tudunk, és bármelyik oldalon is állunk, mindannyian tudjuk, hogy jobbra is képesek vagyunk. Jobbnak kell lennünk. Cselekedni kell, hogy egyetlen szülőnek se kelljen átélnie azt, amit az Uvalde-i szülők és az előttük járó szülők átéltek. Azoknak, akik úgy vitték el szeretteiket az iskolába, hogy nem tudták, hogy ma búcsút vesznek tőlük, nincsenek szavak, amelyek felfoghatnák vagy gyógyíthatnák a veszteségüket, de ha az imák vigaszt nyújthatnak, akkor továbbra is imádkozni fogunk.”

A Mielőtt meghaltam és Az igazság ára című filmek sztárja szoros kapcsolatot ápol szülőhazájával – tavaly pedig a kormányzói posztért való indulást mérlegelte.
Amikor úgy döntött, hogy nem indul, így nyilatkozott: „Egyszerű gyerekként, aki a texasi Uvalde kisvárosában született, soha nem gondoltam volna, hogy egyszer majd politikai vezetőnek tartanak. Ez egy alázatos és inspiráló út, amin elgondolkodtam. Ez egy olyan út is, amelyet ebben a pillanatban nem választok”.”

Forrás: CNN

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu