Úton van a PS5 Pro?! Készülhet a következő konzol (fél)generáció

TECH HÍREK – Egy techcég azt állítja, hogy hamarosan megjelennek az erősebb, akár 8k-s teljesítményre képes PS5 és Xbox Series konzolok.

 

 

A PS5 és az Xbox Series X már több mint egy éves, de sok vásárló még mindig nem jutott hozzá a konzolokhoz. A folyamatos chiphiány az egyik fő oka a PlayStation 5 és Xbox Series kínálat hiányának, és nem valószínű, hogy ez a közeljövőben megoldódik.

Az új készletek szinte azonnal elfogynak, így sok vásárló aktuális generációs rendszer nélkül marad. Miközben a vásárlók új konzolra várnak, egy techcég állítása szerint a Sony és a Microsoft azt tervezi, hogy rövid időn belül piacra dobja a PlayStation 5 és az Xbox Series X frissített változatait.

A TCL Technology egy sajtótájékoztatón azt állította, hogy az erősebb PS5 és Xbox Series X konzolok 2023/2024-ben jelennek meg.

A sajtótájékoztatón egy képen a nyolcadik és kilencedik generációs konzolokat és azok megcélzott renderelési teljesítményét mutatták be. A PS4 és Xbox One generáció után egy másik, Gen 8.5 nevű oszlop a PS4 Prót és az Xbox One X-et emelte ki, majd a kép megemlítette, hogy a PS5 és az Xbox Series X egy középgenerációs frissítést kap, amely akár 8K felbontást is támogat.

A frissített PlayStation 5 vélhetően PS5 Pro néven fog futni, de a Microsoft névválasztását nehezebb megjósolni, így a kép a frissített Xbox konzolokat „New Xbox Series S/X” néven említi. A kép szerint a feltételezett PS5 Pro és a New Xbox Series X akár 8k teljesítményt is nyújthat 60-120 FPS mellett, és az AMD RX 7700 XT GPU-jával hasonlítja össze őket. A PlayStation 5 és az Xbox Series X már most is futtat néhány játékot natív 4K-ban 60 FPS mellett, de a felbontás csökken, amikor a képkockasebesség a 120 FPS-t célozza meg.

A Microsoft és a Sony is valószínűleg dolgozik a PS5 és az Xbox Series X középgenerációs frissítésein.

A PS4 Pro és az Xbox One X meglehetősen népszerűnek tűnt, talán azért, mert az alaprendszerek a generáció utolsó éveiben már küszködtek az igényesebb játékokkal. A PlayStation 5 és az Xbox Series X azonban valószínűleg nem fog ugyanerre a sorsra jutni, mivel nem rendelkeznek ugyanazokkal a hardveres hátrányokkal, például gyenge CPU-val, amelyek az előző generációs rendszereket megnyomorították.

A frissített konzolok bejelentése, miközben a vásárlóközönség nagy része még mindig nem tud PlayStation 5-öt vagy Xbox Series X-et beszerezni, valószínűleg nem talál majd különösebben kedvező fogadtatásra. Ráadásul az iparág még mindig a cross-generációs fázisban van, hiszen számos jeles játék jelenik meg PS4-re és Xbox One-ra. Remélhetőleg jövőre javul a kínálati helyzet, és a felhasználók könnyedén megtalálhatják a számukra megfelelő konzolt.

Forrás: PPE

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu