Jim Ryan szerint a PlayStation Plus reboot „kifejezetten pozitív” reakciójú

A Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója a befektetőinek azt mondta, hogy az áttervezett PlayStation Plus extrém pozitív fogadtatásban részesült.

 

Ez azért is érdekes, mert ugye beszámoltunk tegnapelőtt arról, hogy a PlayStation Plus előfizetést felhalmozóknak egy összegben ki kellett fizetnie a kedvezménnyel megszerzett előfizetésben a leakciózott összeget, plusz ezen felül a drágább szintre váltás költségeit is egyszerre (pl. ha öt évet halmozott fel, akkor annyi ideig) előre ki kell perkálni. Aztán tegnap már arról írtunk, hogy a Sony szerint ez mindössze egy glitch volt a rendszerben, amire azt mondjuk, hogy persze, persze…

Nos, a VGC beszámolt arról, hogy Ryan mit is mondott a befektetőknek, és őt ismerve biztos csak a számokat nézte, nem pedig a valós reakciókat, hiszen volt korábban eléggé megkérdőjelezhető nyilatkozata (pl. az, hogy a Közel-Keleten a PlayStation előtt nem játszottak az emberek…): „Nagyon büszkék vagyunk arra a munkára, amit ezzel a szolgáltatással kapcsolatban végeztünk, és bár csak két napja indult el, így még túl korai róla beszélni, ám a piac kezdeti reakciói rendkívül pozitívak. Úgy gondolom, hogy ha jól teljesítünk a szolgáltatás bevezetése során, Ázsián túl Japánban, majd az Egyesült Államokban és Európában, akkor valóban reális a lehetőség arra, hogy jelentősen növeljük előfizetői bázisunkat, különösen mivel a PlayStation 5 eladásai rendkívüli tempóval gyorsulnak.

Ennek másik vektora természetesen az, hogy az új szolgáltatás lehetővé teszi számunkra, hogy ne csak az előfizetők számát optimalizáljuk, hanem lehetőséget kínáljunk nekik arra, hogy csatlakozzanak a [PlayStation Plus] második, harmadik szintjéhez, és hozzáférjenek egy sor igazán vonzó funkcióhoz és játékajánlathoz. Ha ezt megtesszük, ha ebben sikeresek vagyunk, akkor nem csak az előfizetők száma fog növekedni, hanem az ARPU (átlagos árbevétel egységenként), az előfizető ARPU-ja is ennek megfelelően növekedni fog, tehát mindkét vektorban (az előfizetők száma és az egyes előfizetők ARPU-ja) vannak lehetőségek.”

Ez olyan száraz üzleti duma, hogy el lehet aludni rajta. A Sony célja az, hogy 2023 márciusának végére, azaz az üzleti év zárultával a 47,4 millió PlayStation Plus-előfizetőből 50 millió legyen. Európában amúgy június 22-én vált az új modellre a PS Plus.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu