Kathleen Kennedy elárulta, mikor kerül a mozikba Taika Waititi új Star Wars-filmje!

MOZI HÍREK – A Star Wars-filmek körül jelenleg ugyan nagy a bizonytalanság, de Kathleen Kennedy most elhintett ezt-azt arról, hogy mikor tér vissza a mozivászonra az ikonikus franchise.

 

 

Kathleen Kennedy, a stúdió elnöke a Star Wars Celebration eseményen ismertette a franchise mozikba való visszatérésének „útitervét”, amely magában foglalja a Thor: Szerelem és mennydörgés rendezőjének, Taika Waititinek a projektjét is. Bár Waititi filmjét még 2020 decemberében jelentették be először, nem sokat tudni arról, hogy mi lesz a történet, kik lesznek a főszereplők, és mikor kezdődik a forgatás. Kennedy azonban elárulta, hogy a titokzatos film várhatóan mikor kerül a mozikba, és a dátum meglepően közelinek tűnik.

Kennedy a Star Wars Celebration-en a Total Filmnek adott interjújában megerősítette, hogy Waititi projektje a következő Star Wars-film a sorban.

Habár a Lucasfilm elnöke elmondta, hogy a pontos megjelenési dátumot még nem rögzítették, a filmet 2023 végén tervezik bemutatni.

A Star Wars folytatás-trilógiája (Az ébredő Erő, Az utolsó Jedik és A Skywalker kora) mind decemberben jött ki, így bár Kennedy hivatalosan nem mondta ki, de Waititi filmjének 2023 decemberi bemutatója összhangban lenne azzal, amit a Lucasfilm az elmúlt években tett. Ha a filmet ebben az időkeretben akarják bemutatni, akkor a közeljövőben muszáj lesz elkezdeni a gyártást. A Star Wars-filmek jelentős mennyiségű háttérmunkát igényelnek a speciális effektek terén, és a közelmúltban számos nagy költségvetésű filmet késleltettek a VFX-csatornák eltömődése miatt. A Lucasfilmnek oda kell figyelnie az utómunka folyamatára, ha azt akarja, hogy Waititi filmje célba érjen.

Ami Waititi filmjének tartalmát illeti, úgy tűnik, a Lucasfilm még nagyon is a tervezés fázisában van, hogy milyen filmes jövőt szán a Star Warsnak. Kennedy a Total Filmnek elmondta, hogy nem haboznak a Skywalker-saga történetének továbbvitelében, de egy teljesen új narratíva felépítése nagy erőfeszítéseket igényel. Bár a Lucasfilm fő hangsúlyt a Disney+ számára készülő különféle streaming-sorozatokra helyezi, Kennedy biztosította, hogy rengeteg megbeszélés zajlik a Star Wars széles vásznon való visszatérésével kapcsolatban is:

„Miután elhagytuk a [Skywalker] saga-t, a televíziós oldalon nagyszerű, izgalmas munka indult be, ami sok mindent elmond arról, hogy merre tartunk.”

„Nagyon tudatosan akarunk ezzel kapcsolatban eljárni. És nagyszerű tehetségekkel dolgozunk együtt – olyan emberekkel, akiket nagyon érdekel, hogy mi lesz a Star Wars következő változata, és hogy az emberek visszatérjenek a mozikba, hogy igazán nagy durranással tudjunk kijönni. Ez fontos számunkra.”

Waititi titkos filmje mellett a Wonder Woman rendezőjének, Patty Jenkinsnek a Rogue Squadronja is fejlesztés alatt áll, de több mint valószínű, hogy legkorábban valamikor 2024-ben lát napvilágot. A hónap elején Kennedy azt is elmondta, hogy a Lucasfilm továbbra is tervezi, hogy ismét együtt dolgozik Az utolsó Jedik rendezőjével, Rian Johnsonnal, amikor az időbeosztása kitisztul. Az MCU ötletgazdája, Kevin Feige állítólag egy Star Wars-projektet is készít, amelyet a Loki és a Doctor Strange az őrület multiverzumában írója, Michael Waldron ír, de az a történet még csak most áll össze. Egyelőre Waititi az egyedüli a fedélzeten, hogy új lendületet adjon a Star Wars filmes franchise-nak.

Forrás. Total Film

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu