Star Wars Jedi: Survivor: a Respawn már régóta dolgozik rajta

A Respawn Entertainment következő játéka a next-gen (vagy most már talán kurrens-gennek kéne mondani…?) funkciókat, a ray tracinget (sugárkövetést) sem fogja kihagyni.

Már beszámoltunk arról, hogy a Respawn és az Electronic Arts bejelentette a Star Wars Jedi: Survivort, ami valóban PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re készül, így igaz volt minden pletyka (a játék neve, továbbá az, hogy kihagyja a PlayStation 4-et és az Xbox One-t) róla. A StarWars.com-nak viszont Stig Asmussen, a játék rendezője többet is elárult a Jedi túlélőről. Kiemelte, hogy a sugárkövetés és a megvilágítás fontos volt, ugyanis valós idejű megvilágítást tudnak minden esetben használni, így az eddig látott részletességet felül tudják múlni.

Ahogy a fejlesztők finomhangolják a megvilágítást, ennek eredményét lényegében azonnal látni tudják, mert valós idejű a rendszer. Így több idejük lesz finomhangolni dolgokat, többet kísérletezhetnek, és jobb eredményeket érhetnek el, amivel sokkal filmszerűbb látványt kaphatunk. Aztán a PlayStation 5/Xbox Series párosában olyan gyors SSD-k vannak, amikkel igazán gyorsan sok tartalmat be tudnak tölteni. Asmussen mindig is a streamelt játékokon dolgozott (nem rendelkeztek töltési képernyőkkel), és mivel ilyen gyors tárhely van a konzolokban, sokkal könnyebb lett a dolga is. A PlayStation 5 DualSense kontrollerén olyan érdekes haptikus visszajelzés van, ami körül a Respawn is tesztel néhány dolgot, és a fejlesztést en bloc könnyebb folyamatnak tekinti.

Asmussen kiemelte, hogy a Star Wars Jedi: Fallen Order befejezése ELŐTT, tehát 2019-ben már elkezdtek ötletelni a folytatáson. Sok dolgot hagytak viszont ki a Fallen Orderből, amit a Survivorbe be akartak tenni: több testtartás a harcok során, a történet kidolgozása, hogyan fejlődik Cal és bandája, hogyan közelíti a Respawn a világot és a pályákat, és ezeket miképp teszi élénkebbé mint eddig valaha. A játék a túlélésről szól, és ezért Star Wars Jedi: Survivor a neve. Sötét idők vannak, és Cal bandája mindent megtesz a túlélés érdekében. Olyan emberekkel is kapcsolatot teremtenek, akikkel máskor nem is állnának szóba. Ezt a videóban is ábrázolták, és nem akarja lelőni a poént.

A Star Wars Jedi: Survivor hivatalosan 2023-ban jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re, de mivel az Electronic Arts 2023 elején egy nagyobb IP megjelenését tervezi, esélyes, hogy január-február környékén jön ki.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu