Csoda: úgy tűnik, végre elkészülhet a Dark Souls-játékok biztonsági javítása!

Hónapokkal a sebezhetőség felfedezése és a játék szervereinek leállítása után a FromSoftware lassan végre elkészülhet a Dark Souls PC-s verzióit érintő hiba javításával.

 

 

Mindhárom Dark Souls játék PC-s szerverei januárban hirtelen leálltak, miután kiderült, hogy egyes játékosok egy Remote Code Execution hackert használtak. Ez a fajta hack veszélyeztetheti a játékosok PC-it, hozzáférést biztosítva a hackerek számára a gépekhez és az azok feletti irányításhoz. Bár a sebezhetőséget csak a Dark Souls 3-ban fedezték fel, a FromSoftware és a kiadó Bandai Namco nyilvánvalóan úgy gondolta, hogy elővigyázatosságból a sorozat mindhárom játékának szervereit le kell állítani.

A hétvégén a PC Gamerrel beszélve a From szerint a biztonsági javítás már úton van.

„Jelenleg a Dark Souls-sorozat PC-s online szervereinek helyreállításán dolgozunk” – írta a FromSoft a PC Gamerhez eljuttatott e-mailben. „Azt tervezzük, hogy fokozatosan állítjuk helyre az online szolgáltatást az egyes játékok esetében, a Dark Souls 3 szervereit pedig akkor hozzuk vissza, ha befejeztük a probléma kijavításához szükséges munkálatokat.”

„További frissítéseket fogunk közölni, amint a helyreállítási ütemterv véglegesül.”

„Szeretnénk megköszönni minden játékosunknak a türelmét és megértését, miközben a probléma kijavításán dolgozunk.”

Jelenleg nincs ütemterv a helyreállításra, bár négy hónapnyi élő szerverek nélküli időszak után jó tudni, hogy a From dolgozik a probléma elhárításán. Az utalás arra, hogy a játékokat „fokozatosan” hozzák vissza az online állapotba, azt sugallja, hogy a From szándéka az volt, hogy az egyes játékokat számsorrendben állítsák vissza, de aztán konkrétan a Dark Souls 3-at említik. Logikus lenne, hogy a Dark Souls 3-on legyen a prioritás. A Souls-sorozat legújabb játékaként sokkal több PC-s játékost tudhat magáénak, mint elődei.

Függetlenül a sorrendtől, csak jó tudni, hogy a FromSoftware és a Bandai Namco halad a problémával. Bár még mindig lehet offline játszani mindhárom játékkal, remélhetőleg nem kell sokáig várni, hogy mindegyik újra online legyen.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu