Assassin’s Creed: egy játékos végigjátszotta sérülés nélkül a fő részeket! [VIDEO]

Egy játékos, tizenkét játék, egy feltétel: tilos sebződni.

 

Hayete Bahadori, egy Assassin’s Creedet közvetítő játékos úgy döntött, hogy a másfél évtizede elindult Ubisoft-franchise mind a tizenkét fő felvonását végigjátssza a legnehezebb nehézségi szinten anélkül, hogy megsérülne. Áprilisban rakta fel a YouTube-ra az Assassin’s Creed: Valhalla végigjátszásának a második részét, és ezt ágyaztuk be lent. Azért nevezhető eléggé komoly eredménynek a kihívás teljesítése, mert az Assassin’s Creed: Origins-től kezdve (tehát az Odyssey és a Valhalla is) eléggé begyorsult harcrendszerrel vértezte fel a franchise-ot, így nagyon komoly odafigyelésre van szükség, mert egy hiba súlyos következményekkel járhat.

A szabályok is eléggé kemények. Tény, hogy any% végigjátszásokról van szó (így nem a maximalista, 100%-os teljesítésre állt rá, hanem mindössze a kötelező minimumra), de nincs lehetősége újra betölteni a játékot, ráadásul az egészet (játékonként, persze, ugyanis emberből vagyunk) együltében végig kell vinni. Az Assassin’s Creed: Valhalla videó leírásában például azt olvashatjuk, hogy Eivor HP-csíkja nem csökkenhet 100% alá attól a pillanattól kezdve, hogy a karakter felett átvesszük az irányítást egészen addig, amíg a Hamtunscire történetszál befejeződik (és így Angliában teljesen lecsitítjuk a kedélyeket). Nincs deszinkronizáció, újrakezdés/újratöltés tilos még akkor is, ha egy feladatot nem teljesítünk. Egy baki, és újra kellett kezdeni mindent.

Természetesen vannak kivételek: amikor a játék eseményeinek része az, hogy karakterünk megsebződik (szkriptelt jelenet), az NEM számít bele. Az Assassin’s Creed: Valhallában ez három alkalommal történik meg, és mivel ezeknek be kell következniük, nem lett volna fair, ha emiatt kell felfüggeszteni a kihívást, hiszen efelett nincsen hatalmunk.

Az illető a Star Wars Jedi: Fallen Ordert, a Controlt, és még a Batman: Arkham Knightot is hasonló módon teljesítette, ami után el kell gondolkodnunk azon, hogy ehhez vajon mennyi gyakorlás és lényegében izommemória kell, mert ezek nem kicsi, rövid játékok, amiket fél óra alatt befejezünk (régebbi, 8/16-bites játékok esetében ez még megoldható…).

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu