Diablo Immortal: nem minden régióban lehet majd vele játszani megjelenéskor?!

A Diablo Immortal executive producerével, Peiwen Yaóval készült friss interjú megerősíti, hogy a játék bizonyos régiókban nem lesz elérhető.

 

 

A Diablo Immortal bejelentése jelentős vitákat váltott ki, amikor a Blizzard ikonikus RPG-jének mobilos verzióját először mutatták be a BlizzCon 2018 során. A franchise-nak a Diablo 3 öt évvel ezelőtti megjelenése óta nem jött ki új főszériás játéka, és sok rajongó csalódott volt, hogy a Diablo 4 leleplezése helyett egy mobilverziót jelentettek be. Most, hogy a Diablo Immortal világszintű megjelenése már csak néhány napra van, egy friss jelentés szerint a vitatott mobiljáték nem minden régióban jelenik majd meg.

A június 2-án megjelenő Diablo Immortalról a Blizzard a megjelenés előtti hetekben gyakran osztott meg újabb információkat.

A Blizzard a múlt hónapban egy Diablo Immortalra fókuszáló eseményen elárulta, hogy az Immortal PC-re is megjelenik, a PC-s verzió nyílt bétája a mobilos megjelenés napján indul. A kezdeti ellenérzések ellenére a játéktesztelők a jelentések szerint pozitívan nyilatkoztak a Diablo mobiljátékról a megjelenés előtt. Ám most úgy tűnik, hogy a játék globális megjelenése kihagyja Belgiumot és Hollandiát.

A Diablo Immortal executive producere, Peiwen Yao nemrégiben adott interjúja megerősíti, hogy a várva várt mobiljáték nem válik elérhetővé Belgiumban és Hollandiában a megjelenéskor, az országok loot boxokra vonatkozó törvényei miatt.

Belgiumban és Hollandiában is szigorú törvények vonatkoznak a videójátékokban található loot boxokra, mivel az országok jogrendszere a véletlenszerű tárgyakat a szerencsejáték egy formájának tekinti. A kormányzati szervek egyre növekvő ellenszenve a loot boxokkal szemben más franchise-okat is sújtott, különösen a FIFA Ultimate Team módját.

A belga és a holland kormány szabályozásán túl a loot boxokat a játékközösségen belül is jelentős kritikák érik, mivel a véletlenszerű prémium opciók egyre gyakoribbá válnak. Népszerű alkotók és streamelők, mint például Asmongold, erősen kritizálták a loot boxok játékokban való megjelenését. A loot boxok és a kiskorúak problémás szerencsejátékai között jelentős tanulmányok is összefüggést mutattak ki, ami világszerte számos kormányzati szervezet kritikáját váltotta ki, és a játékok és a vállalatok rendszeresen tűz alá kerültek.

Bár a Diablo Immortal ismét tűz alá került, a mobiljáték megjelenésére akkor kerül sor, amikor a rajongók még mindig azon tűnődnek, hogy mikor jöhet ki a Diablo 4. A Blizzard lassan csepegteti a friss információkat a közelgő folytatásról, részletezve a játék dungeon rendszerének változásait és bemutatva az átdolgozott Paragon szisztémát, azonban hivatalos megjelenési dátumot még nem határoztak meg a Diablo 4 számára.

Forrás: Comicbook.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu