Mesterséges intelligencia segítségével beszélhetett Val Kilmer a Top Gun: Maverick-ben

MOZI HÍREK – Val Kilmer visszatérése Iceman szerepében a Top Gunban: Maverick nem volt könnyű feladat, köszönhetően a színész nemrégiben lezajlott rákellenes küzdelmének, de a technológia sokat segített ebben.

 

 

Figyelem: A cikk spoilereket tartalmaz a Top Gun: Maverick-et illetően!

A Top Gun: Maverick az egyik olyan nagy film, amelyet a Covid-járvány késleltetett a legjobban, mivel eredetileg 2020-ra készült el, amikor a járvány kezdte éreztetni a hatását. A film azonban végre a mozikba került és úgy tűnik, megérte a várakozást, mivel Tom Cruise eddigi legnagyobb nyitóhétvégéjét hozta. Cruise mellett az eredeti film egyetlen visszatérő sztárja Val Kilmer, aki Tom „Iceman” Kazansky szerepében tünik fel – ám visszatérését csak néhány lenyűgöző technológia alkalmazása tette lehetővé.

Egy ideje már tudni lehetett, hogy Val Kilmer szerepet kap a Top Gun folytatásában, de azt nem lehetett tudni, hogy pontosan hogyan szerepel majd.

Ugyanis a színész 2014-ben elvesztette a hangját, mivel torokrákos kezelésen esett át. Mint kiderült, a valós életben vívott harcát ültették át a karakterére, hiszen a filmben Iceman is harcba keveredett a rákkal, és gépeléssel kommunikál. Kilmer azonban valós élethelyzetének tükrében egy olyan párbeszédsorral rendelkezik, amelyet mesterséges intelligencia segítségével hoztak létre.

2021 augusztusában Kilmer a Sonantic céggel való együttműködésének köszönhetően találta meg a valós életben is beszélő hangját, akik több órányi hangarchívumot állítottak össze a színészről, és fejlett algoritmusok segítségével lehetővé tették, hogy elektronikusan újra megszólaljon. Mint a Forbes elárulta, ugyanezt az eljárást használták arra, hogy a Top Gun: Maverick-ben is beszélni tudjon a karaktere. John Flynn, a Sonantic társalapítója kifejtette:

„Végül több mint 40 különböző hangmodellt generáltunk, és kiválasztottuk a legjobb, legjobb minőségű, legkifejezőbbet.”

„Ezeket az új algoritmusokat most beágyaztuk a hangmotorunkba, így a jövőbeni ügyfelek is automatikusan kihasználhatják az előnyeiket.”

 

 

 

 

Val Kilmer egy újabb visszatérő franchise központi szereplője: a Willow-é

 

A Top Gun: Maverick mellett Val Kilmer a Disney+ 1980-as évekbeli fantasy-jének a történetét továbbvivő sorozatában, a Willow-ban is nagy szerepet kap, még ha Madmartigan karaktere nem is tűnik fel a képernyőn. Az eredeti filmben Madmartigan segít Willow-nak, akit Warwick Davies alakít, a gonosz erőkkel szemben álló küldetésében. Bár Kilmer nem fog szerepelni a sorozatban, karakterének lánya fel fog tűnni, és azt mondták, hogy karaktere valamilyen forámban jelen lesz a szériában.

Miután a Disney Star Wars Celebration rendezvényén bemutatták a sorozat trailerét, Jonathan Kasden, a Willow executive producere kifejtette:

„Ő egy hatalmas része ennek a történetnek és ennek a sorozatnak.”

„Val kapcsolatban állt Joann-nal [Whalley] és velem, és Madmartigan a történet egyik szereplője, és bár az első évadban nem tudtunk vele forgatni, így is a történet egyik főszereplőjévé tettük.”

Bár elképzelhető, hogy ha a Willow kap egy második évadot, Kilmer valamilyen módon részt vehet benne, egyelőre elég lesz a rajongóknak, hogy a franchise-ban lévő örökségét továbbviszik, még ha ő maga nincs is jelen a képernyőn.

Forrás: Fotogramas.es

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu