PlayStation 5: gyorsuló gyártást ígér a Sony egy kerek értékesítést ünnepelve

A 2020 novemberében elrajtolt PlayStation 5 Standard Edition és a Blu-ray meghajtó költségein spóroló PlayStation 5 Digital Edition mérföldkőhöz ért az értékesítésekben.

 

A Sony Interactive Entertainment a Gamesindustry-nak megerősítette, hogy a PlayStation 5 két modelljéből (részletesebb adatok közlése nélkül, így nem tudjuk az eloszlásuk arányát) összesen már több mint húsz millió példányt értékesítettek (tehát kicsivel több mint másfél év kellett ehhez; a PS5 jobban rajtolt a PS4-nél, de a készlethiány miatt lemaradt). Veronica Rogers, a Sony Interactive Entertainment (SIE) nemzetközi értékesítésekért és üzleti műveletekért felelős senior alelnöke azt nyilatkozta, hogy örömmel oszthatja meg a cég ezt az eredményt.

A PlayStation 5-ből világszerte tehát több mint 20 milliót adtak már el, és a konzol megjelenése óta a SIE csapatai folyamatosan azon dolgoztak, hogy egy valóban next-gen konzolt hozzanak el, ami világszerte elnyerte a tetszést, és meg akarta köszönni a csapat nevében a rajongóknak a támogatást, ugyanis az ő szenvedélyük a PlayStation brand iránt pontosan az, ami a Sony-t ihleti és motorként hajtja, hogy új technológiák körül innovatívak legyenek, a videojátékok jövőjét megtervezzék, és hogy továbbra is a PlayStation legyen a legjobb hely a játékra.

Rogers ezután megerősítette, hogy azon rajongók, akiknek eddig még nem volt lehetőségük beszerezni egy PlayStation 5-öt (és itt értelemszerűen nem az anyagiakra gondolunk, itthon viszont ez inkább probléma, hiszen jobban teljesít), ne aggódjanak, mert ugyanis 2022 folyamán a Sony azt tervezi, hogy jelentősen megnöveli a PlayStation 5 gyártását, és itt is fáradhatatlanul azon dolgozik a SIE, hogy ha valaki szeretne egy PS5-öt, akkor biztosan tudjon találni egyet a közelében.

Ehhez persze nagy segítség lenne például az, hogy a PlayStation Direct több helyen is elérhető legyen. Jó, hazánkban például fehér holló maga a konzol birtoklása is (minél gyengébb a forint, annál drágább lesz maga a konzol is, így az 500 euró lassan 200 ezer forint lesz, majd 210, 220…), így értelemszerűen nem ránk kell itt gondolni.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu