Vajon részt vesz Stephen King a Pennywise előzménysorozat munkálataiban?

MOZI HÍREK – Stephen King elmondta, hogy nem akarja új regényben feldolgozni az „Az”-t, és nem vesz részt az új előzmény-szériában, de alig várja, hogy láthassa.

 

 

Stephen King rajongói egy ideje már azon gondolkodnak, hogy az író visszatér-e valaha Derry városához és az „Az” nevű lényhez, de úgy tűnik, nem szabad sok reményt fűzniük egy új, Pennywise-központú regényhez, mert King elárulta, hogy „most már nincs kapcsolata Pennywise-zal”. Az írólegendának a Bloody Disgusting The Losers Club Podcastjában tett megjegyzései szerint úgy tűnik, hogy az HBO Max számára készülő Welcome To Derry prequelbe nincs beleszólása, de rajongóként nagyon várja azt.

Stephen King 1986-os „Az” című epikus regényét 1990-ben eredetileg tévés minisorozatként adaptálták, Tim Curry híres alakításával a démoni bohóc, Pennywise szerepében.

Míg ez a mai napig az egyik legikonikusabb Stephen King-adaptáció, a Warner Bros. által 2017-ben és 2019-ben kiadott kétrészes filmváltozat már egy brutálisabb feldolgozást nyújtott a regényből, és néhány hibája ellenére a film hatalmas sikert aratott a mozikban. Ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy a Warner Bros. most folytatni szeretné az „Az” történetét, méghozzá egy előzménysorozat formájában, amelyet jelenleg Andy és Barbara Muschietti fejleszt.

A The Losers Club Podcastben Stephen Kinget arról kérdezték, hogy tervezi-e, hogy egy jövőbeli regényben visszatérjen az „Az” világába, és végül elárulta, hogy nincsenek ilyen tervei, és nem is tagja az előzménysorozaton dolgozó csapatnak. Így nyilatkozott:

„Nos, nekem most nincs kapcsolatom Pennywise-szal, mert nem áll szándékomban visszatérni az „Az”-hoz…”

„…ez az emberek kezében van, akik ezt csinálják…. Andy és Barbara [Muschietti] meg fogják csinálni a ‘Welcome to Derry’ című szériát, úgyis beszélnek róla. És van egyfajta kézfogásos megállapodásuk, azt hiszem, az HBO Max-szel. Ez egy érdekes lehetőség. Beszéltek egy előzményfilmről. Ami nekem jó ötletnek tűnt. Szeretném látni, hogy Pennywise mit csinált 27 évvel az 50-es évek előtt. Vagy, azt hiszem, a ’80-as években, mert frissítették a [helyszínt]. Szóval, tudod, a 2. világháború előtt lenne, vagy ilyesmi. Érdekes lesz látni, hogy mi fog történni ezzel.”

Habár Pennywise csak egyetlen regényben jelent meg, a karakter mitológiája és esetleges visszatérése Stephen King számos más művében is felbukkant, így nem meglepő, hogy sokan várták, hogy King valamilyen formában tovább foglalkozik a rémálmok ezen remek alapanyagával.  Az egyik legjelentősebb utalás King 2001-es Álomcsapda című regényében történt, amikor a központi szereplői Derrybe látogattak, és az egyik falon a „Pennywise él” feliratot fedezi fel. Bár most úgy tűnik, hogy az HBO Max előzménysorozatában még több Pennywise-t kapunk, ám King mindenki máshoz hasonlóan csupán a nézők egyikeként várhatja majd, hová is fut ki a történet…

Forrás: The Losers Club Podcast

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu