Kevin Spacey „önként jelenik meg” az Egyesült Királyság bíróságán, és „biztos benne”, hogy bebizonyítja majd ártatlanságát

MOZI HÍREK – Kevin Spacey azt állítja, hogy ártatlan az ellene felhozott szexuális zaklatási vádakban, és ezt a bíróságon is bizonyítani fogja.

 

Kevin Spacey bíróság elé áll, méghozzá „önként”. Nemrég jelentette be a Crown Prosecution Service, hogy Spacey ellen négyrendbeli szexuális zaklatás miatt emelnek vádat három állítólagos áldozattal szemben az Egyesült Királyságban. Voltak találgatások arról, hogy Spacey-t hivatalosan ki kell-e adnia az Egyesült Államoknak, hogy szembenézzen ezekkel a büntetőjogi vádakkal a tó túloldalán, de a House of Cards szereplője mégis felgyorsítja az eljárást azzal, hogy önként jelenik meg a bíróságon.

A Deadline szerint Spacey azóta kiadott egy nyilatkozatot, amelyben emlékezteti a nyilvánosságot, hogy ártatlan, amíg bűnössége be nem bizonyosodik. A színész azt is tervezi, hogy a bíróságon bizonyítja ártatlanságát, és az első lépés az lesz, hogy önként megy a brit tárgyalóterembe, ahol erre lehetősége lesz. Spacey nyilatkozatát alább olvashatjátok.

„Nagyon nagyra értékelem a CPS nyilatkozatát, amelyben gondosan emlékeztették a médiát és a nyilvánosságot, hogy jogom van a tisztességes eljáráshoz, és ártatlan vagyok, amíg az ellenkezőjét be nem bizonyítják. Bár csalódott vagyok a döntésük miatt, amint lehet, önként megjelenek az Egyesült Királyságban, amint lehet, és megvédem magam ezekkel a vádakkal szemben, amelyekkel kapcsolatban biztos vagyok benne, hogy bebizonyosodik az ártatlanságom.”

A CPS korábbi közleményében valóban megjegyezte, hogy emlékeztetnek „minden érintettet, hogy Spacey úr ellen folyamatban van a büntetőeljárás, és hogy joga van a tisztességes eljáráshoz.” Az incidensek állítólag 2005 és 2013 között történtek, háromszor Londonban, egy negyedik eset pedig Gloucestershire-ben. A szexuális támadások közül kettő állítólag egy áldozattal történt, két alkalommal 2005-ben. Két másik panaszos azt állítja, hogy Spacey 2008-ban és 2013-ban szintén szexuálisan bántalmazta őket.

 

Kevin Spacey nemrég tért vissza a színészethez

 

Amikor 2017-ben nyilvánosságra kerültek a Kevin Spacey szexuális zaklatásának és visszaéléseinek vádjai, a visszahatás gyors és káros volt a színész karrierjére nézve. A férfi a Netflix nagysikerű sorozatában, a House of Cardsban játszott, de a streamingszolgáltató a vádak közvetlen következményeként kirúgta és kiírta a karaktert a sorozatból. Spacey karrierje is jelentősen hanyatlott, mindössze videókat posztolt a YouTube-ra. Végül az Egyesült Államokban ejtették a folyamatban lévő pereket és a Spacey viselkedésével kapcsolatos büntetőjogi vizsgálatokat.

A cannes-i piacon két olyan filmet is piacra dobtak, amelyben Spacey szerepelt, ezzel a neve nem sokkal azelőtt került a címlapokra, hogy a szexuális zaklatással kapcsolatos vádakról szóló hírek felröppentek volna. Ő az egyik főszereplője a Peter Five Eight című thrillernek, és a film készítői a vádakkal kapcsolatban közleményt adtak ki, amelyben leszögezik, hogy kiállnak Spacey mellett. A közlemény így szól:

„Bár sajnálatos, hogy a megnövekedett negatív sajtó Kevin munkába való visszatérésével időzített, de ez várható is volt. Vannak, akik azt kívánják, hogy ne játsszon, de ők vannak többségben a rajongókkal szemben világszerte, akik várják, hogy egy évtizedek óta kedvelt művész visszatérjen a képernyőre. A produkciónak nincs tudomása vagy kommentárja a különböző kavargó vádakról, és úgy gondolják, hogy a bíróságok feladata, hogy megállapítsák, van-e ilyen, ha van. A Peter Five Eight olyan rajongók filmje, akiket jobban érdekel a művészet, mint a botrány.”

Kevin Spacey egy 1242 – A Nyugat kapujában című magyar-mongol-angol történelmi filmhez is csatlakozott, amely Dzsingisz kán unokájának felemelkedését követi nyomon, bár azt pletykálják, hogy pont a nemrég kipattant, újabb zaklatásos perek miatt végül mégsem Spacey-t kérik fel a film főgonoszának szerepére, amely egy gonosz bíborosé lett volna.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu