Harmincéves rejtélyről rántja le a leplet a Return to Monkey Island!

Guybrush Threepwood első kalandja, a The Secret of Monkey Island három ismeretlen kalóz arcát rejtette a borítóján, akikről azóta sem tudunk semmit…

 

 

Ron Gilbert, a The Secret of Monkey Island alkotója nem tudja megállni, hogy ne lepjen meg minket, és az áprilisi tréfaként bemutatott Return to Monkey Island bejelentése óta már adott néhány támpontot arról, hogy mit találhatunk a legendás kalandjáték-franchise régóta várt visszatérésében.

A sorozat egyik klasszikus titka az első Monkey Island borítójához köthető, amelyen három kalóz kíséri a jó Guybrush Threepwoodot és Elaine Marley-t. Ez a három titokzatos kalóz azonban soha nem jelent meg a játékban, és a későbbi részekben sem, ám úgy tűnik, végre feltárul az igazság a három jómadárral kapcsolatban.

„Ez a három kalóz megjelenik a Return to Monkey Islandben” – Ron Gilbert

Maga Ron Gilbert osztott meg egy mulatságos anekdotát Twitter-fiókján, amelyben bevallja, hogy az 1990-es eredeti cím borítóján szereplő három kalóz jelenléte annyira idegesítő lett, hogy úgy döntött, a sorozat új videójátékában szerepelni is fognak.

Ez ígérkezik az egyiknek a sok titok közül, amit Gilbert a Terrible Toybox játékában megoldani készül. Bár Guybrush Threepwood új kalandjai még idén megérkeznek PC-re, ha a készítők ebben a tempóban fedik fel titkaikat, lehet, a megjelenéskor már semmi újat nem nyújt majd a játék… (na jó, Gilbertet ismerve ennek azért kicsi az esélye).

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu