Sikoly 6: újabb részletek a történetről és a karakterekről – vajon ki nem tér vissza?

MOZI HÍREK – A Sikoly 6 a tervek szerint jövőre kerül a mozikba, viszont úgy tűnik, akad olyan meghatározó szereplő, aki nem tér vissza…

 

 

Ghostface szurkálódós kalandjai a közelgő Sikoly 6-ban folytatódnak, és bár a horror folytatásának részletei még nagyrészt ismeretlenek, most már a cselekmény valamiféle vázlatát is leleplezték. A The Hollywood Reporter beszámolójából most kiderült, hogy a Sikoly 6 „a Ghostface-gyilkosságok négy túlélőivel folytatódik, akik maguk mögött hagyják Woodsborót, és új fejezetet kezdenek”.

Bár a részletek egyelőre homályosak, valószínű, hogy a Sikoly 6 a négy megerősített szereplő, Jenna Ortega, Melissa Barrera, Mason Gooding és Jasmin Savoy Brown nyomába ered, ahogy összepakolnak és elhagyják Woodsborót az újrakezdés reményében.

Sajnos, mivel ez egy Sikoly folytatás, a reményeiknek és álmaiknak valószínűleg gyors véget vetnek.

A Sikoly rajongók bizonyára tudják, hogy a franchise már korábban is elhagyta a kaliforniai Woodsboro városát. Bár a városka a sorozat egyik főszereplőjévé vált, eddig csak az eredeti film, a 4. rész és a 2022-es felvonás játszódott Woodsboróban. Bátran kijelenthetjük, akár Woodsboróban járunk, akár nem, a Sikoly univerzumban élés ritkán végződik jól, bárhol is vagyunk.

A folytatás rendezésével kapcsolatos szűkszavú részletek mellett a Sikoly 6 folytatta a mellékszereplők bemutatását is: A Vadnyugat fiai és az Insidious: 3. fejezet sztárja, Dermot Mulroney is csatlakozott a filmhez. Az új csatlakozó a hírek szerint egy zsarut fog játszani a Sikoly 6-ban, ami bizonyára hihetetlenül nehéz feladat lesz, ha a Ghostface ismét belelendül a gyilkolásba.

A Sikoly 6 még februárban kapott hivatalosan zöld utat, és az ötödik Sikoly-kiadás mögött álló kreatív csapat visszatér, hogy folytassa a horror örökségét.

Nemcsak a filmkészítők, Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett, valamint az írók, James Vanderbilt és Guy Busick térnek vissza, hanem a Scream alapembere, Courteney Cox is újra eljátssza Gale Weathers szerepét. Nem mellesleg most azt is bejelentették, hogy a Sikoly 4 sztárja, Hayden Panettiere egy másik karaktert is visszahoz a Sikoly múltjából, Kirby Reed-et.

Cox azóta elismerően nyilatkozott a Sikoly 6 forgatókönyvéről. Miközben igyekezett semmit sem elárulni, Cox a következőket mondta a forgatókönyvről: „Nem tudok a szerződésekről és arról, hogy hol tartanak a dolgok, de a forgatókönyvről elárulhatom – ez egy nagyon jó forgatókönyv. Igazából meg kellene öljelek, ha beszélsz róla, szóval nem fogok semmit sem mondani.”

 

 

 

 

Hová tűnt Sidney Prescott?

 

Neve Campbell a filmsorozat 1996-os indulásától kezdve Sidney Prescott szerepében tündökölt, és azóta a horror műfaj egyik legnagyobb finálé-lánya lett. A rajongók el voltak ragadtatva, amikor idén az ötödik Sikolyban ismét a szerepben láthatták, de úgy tűnik, Campbell számára ez lesz a sor vége.

A Deadline értesülései szerint Campbell hivatalosan is visszalépett a Sikoly 6-tól. Maga Campbell is megerősítette a hírt, és kifejtette, hogy túl alacsony volt az ajánlat, amit a folytatásra kapott. Bár számokat nem árult el, Campbell úgy érzi, hogy tudja, mennyit ér, és hogy a Sikoly 6 csapata által neki tett ajánlat nem tükrözte az értékét.

„Sajnos nem fogok részt venni a következő Sikoly-filmben” – mondta Campbell. „Nőként rendkívül keményen meg kellett dolgoznom a karrierem során, hogy megalapozzam az értékemet, különösen, ha a Sikolyról van szó. Úgy éreztem, hogy az ajánlat, amit kaptam, nem felelt meg annak az értéknek, amit a franchise-nak adtam.”

Hozzátette: „Nagyon nehéz döntés volt továbblépni. Minden Scream rajongómnak üzenem, hogy szeretlek titeket. Mindig olyan hihetetlenül támogatóak voltatok velem szemben. Örökké hálás leszek nektek és azért, amit ez a franchise adott nekem az elmúlt 25 évben.”

Van még egy maréknyi olyan szereplő, akinek karaktere túlélte az ötödik Sikoly-t, akik szintén aláírtak a visszatérésre, ahogyan a Sikoly 4 kedvenc Hayden Panettiere is. A következő filmben biztosan sok ismerős arc lesz, de egy nagyon fontos ember ezek szerint nem tér vissza.

A Sikoly 6 a tervek szerint 2023. március 31-én kerül a mozikba.

Forrás: The Hollywood Reporter, Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu