Vajon folytatás vagy reboot lesz az Ál/Arc 2? A rendező nyilatkozott

MOZI HÍREK – Az Ál/Arc 2 úgy tűnik, hogy halad, de addig nem mutatják be, ameddig fel nem nő az eredeti film örökségéhez.

 

 

Az Ál/Arc az egyik legújabb klasszikus, amelyik folytatást kap, és a rendezője szerint ez biztosan folytatás lesz, nem pedig reboot. Hosszú évek pletykái után a múlt hónapban Nicolas Cage megerősítette, hogy a John Woo-akcióthriller folytatásának készítését Adam Wingard veszi át. Most Wingard az Empire-nek kifejtette, hogy a film az eredeti sikerfilm „abszolút folytatása” lesz.

Az Ál/Arcban John Travolta és Nicolas Cage szó szerint arcot cseréltek: a Sean Archert alakító Travolta egy orvosi beavatkozásnak vetette alá magát, hogy a terrorista Castor Troy ábrázatát ültessék a sajátjára, ezzel információkat gyűjtve és megakadályozva egy terrortámadást. Troy azonban ugyanezen az eljáráson esik át: így a páros egymással szemben találja magát egy olyan világban, ahol senki sem tudja, hogy egyikük sem az, akinek látszik.

Az Empire-nek nyilatkozva Wingard kifejtette, több oka is van, hogy most csinálják meg a filmet; az egyik ilyen ok Cage jelenlegi népszerűsége.

Ami most kb. ugyanolyan magasan van, mint akkor, amikor az első rész kijött. Így nyilatkozott:

„Egyszerűen nagy pillanatban van. Már a Disznó megjelenése előtt is úgy tekintettünk erre, mint egy Nicolas Cage-filmre. Mostanra ez teljesen nyilvánvalóvá vált. Pár évvel ezelőtt a stúdió talán egy dögös, fiatal, feltörekvő színészt vagy valami hasonlót akart volna. Most Nicolas Cage ismét Hollywood egyik legmenőbb színésze. Mostanában nagyon ráhangolódtunk [a forgatókönyvre]. Addig nem fogjuk megosztani, amíg mindenki azt nem mondja: >>Ez az!<<„

„Azt hiszem, tényleg megvan. Valószínűleg ez volt a legnagyobb kihívást jelentő forgatókönyv, amin valaha dolgoztunk, több okból is. Annyira nagy a nyomás, hogy biztosak akarunk lenni abban, hogy a projekt örökségéhez méltó lesz. De minden egyes vázlatnál vannak olyan dolgok, amik egyszerűen csak bejönnek, és azt mondod: >>A-ha! Ez az, ami az Ál/Arc valójában!<<„

 

Nicolas Cage örömmel szerepelne az Ál/Arc 2-ben

 

Miközben A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlyát promózta, Nicolas Cage elárulta, hogy szívesen visszatérne a folytatásban. Egy interjúban úgy fogalmazott, hogy volt „néhány telefonhívás”, és hogy az Ál/Arc 2 „talán” megtörténik. Ez ellentétben állt egy korábbi, a The Hollywood Reporter-nek adott interjúval, amikor Cage azt állította, hogy „nem hallott semmit” a folytatásról, de ugyanebben az interjúban utalt arra, hogy egy ilyen filmnek folytatásnak kell lennie, nem pedig remake-nek. Ezt áprilisban mondta:

„Nem hallottam semmit erről. Sokszor ezek a dolgok, amikről olvasunk, csak találgatások, mindenféle alap nélkül. Ugyanezt érzem a Nemzeti kincs 3 kapcsán is. Ennek már 14 éve. Semmi alapjuk sincs. Szóval, jó móka gondolkodni rajta? Persze. Izgalmas lenne [az Ál/Arc 2] filmet készíteni? Ó, a pokolba is, igen. De John Woo hangja annyira erősen jelen volt a filmben. Nem lehetne remake. Azt hiszem, a filmkészítők is ezt mondták – hogy valami ilyesminek folytatásnak kellene lennie.”

Forrás: Empire

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu