Aliens: Dark Descent: a valós idejű stratégia: a halál [VIDEO]

A földönkívüliekkel nem épp egy belső nézetes túlélő horror készül (pedig egy Alien: Isolation folytatásnak örülnénk…), hanem egy valós idejű stratégia.

 

A játékon a Tindalos Interactive dolgozik, kiadója pedig a Focus Entertainment lesz. A Lethe nevű holdon a xenomorphok elterjedtek, és nekünk egy csapatot kell oda kivezényelnünk, hogy leállítsuk őket. De nem csak velük gyűlik meg a bajunk, ugyanis a Weyland-Yutani ügynökeivel is meg kell birkóznunk, továbbá új, az Alien franchise-ban eddig nem látott lényekkel is össze fogunk futni.

Nagy, nyílt pályák lesznek, ahol a csapatunknak kell kiiktatnia az ellenfeleket. A mi utasításunk révén stratégiailag és érzelemből, egy gombnyomással adhatunk parancsot. Az ellenfeleink a mi cselekedeteinkhez fognak igazodni, és ha valamelyik csapattagunk meghal, annak az illetőnek game over van (permadeath). A túléléshez egyedi útvonalat kell kijelölni, lesznek rövidebb útvonalak, biztonságos zónák, és a mozgásérzékelőkkel nyomon követhetjük, hogy hol mi történik. Cselekedeteink végleges hatással bírnak majd a világ pályáira.

Csapattagjaink több eltérő osztályba tartozhatnak. Az ő szintlépéseikkel egyedi képességekre és fegyverekre, páncélzatra és perkekre tehetnek szert. A bázisunkat is fejlesztenünk kell, hogy új technológiákat fejleszthessünk ki, és így csapatunk lépést tarthat az ellenfelekkel. Az erőforrásainkkal viszont óvatosan kell bánni, és kalkulált kockázattal is vállalkoznunk kell a földönkívüliek legyőzésére. Eredeti történettel rendelkezik a játék, de lesznek ismerős xenomorphok is (a facehuggerektől a királynőkig…), és az öt fős csapatunkban jó lesz kiegyensúlyozott felállást alkalmazni…

Az Aliens: Dark Descent, amiben tehát egy új veszély leselkedik ránk, valamikor 2023 során fog megjelenni, de pontos megjelenési dátumot ezen kívül nem tudunk. Itt is kimaradt valamiért a Nintendo Switch, viszont azon túl egy cross-gen alkotásról van szó, azaz PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra fog megjelenni. Mondhatnánk akár azt is, hogy Alien XCOM-ról van szó, és a Firaxis talán nem véletlenül mondja, hogy a franchise nem halott… ideje lenne annak is visszatérnie, nem?

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu