Új esélyt kap a Baldur’s Gate: Dark Alliance II [VIDEO]

Az eddig csak PlayStation 2-re és Xboxra elérhető játékból új portok jönnek, így már jóval nagyobb játékosbázis próbálhatja ki a Black Isle Studios alkotását.

 

A 2004. január 20-án megjelent Baldur’s Gate: Dark Alliance II új portokat kap, közölte a Black Isle Studios és az Interplay. A játék Baldur’s Gate város és akörül is játszódik, benne öt játszható karakterrel és osztállyal (barbár, monk, nekromancer, rogue, pap), több tucatnyi helyszínen. Egyedi fegyvereket és páncélzatot is teremthetünk benne a rúnakövek és gyémántok alkalmazásával. A játéknak négy nehézségi szintje van: easy, normal, hard, illetve extreme. Szörnyek hordáiból sem lesz hiány (hobgoblinok, gólemek, sárkányok, szellemek).

Mindegyik új portban lesz helyi kooperatív játékmenet, a Steamen pedig Remote Play is érkezik, hogy távolról is tolhassuk co-opban valakivel. A Steam Decken is megkapta a támogatott értékelést, így akár ezen a platformon IS játszhatjuk hordozható kiadásban a „második sötét szövetséget”, ami a sajtóközlemény szerint egy teljes generáció számára meghatározó volt. Halálos csapdák és veszélyes támadások is lesznek rendesen, ezeket jobb lesz nem telibe kapni.

Több mint nyolcvan pálya, rejtett területek, titkos karakterek (kettőt nevezett meg a sajtóközlemény: Drizzt Do’Urden és Artemis Entreri), többszáz tárgy (amit akár testre is lehet szabni); utóbbiakkal a sebzésünket lehet maximalizálni, és teljeskörű szinkront is kap a játék, ami tehát nem csak PlayStation 2-n és Xboxon lesz játszható (utóbbi esetében talán a visszamenőleges támogatás még segítene, de ennél többről van szó).

A Baldur’s Gate: Dark Alliance II valamikor nyáron jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), GOG, Epic Games Store), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re. A támogatott platformokon akár 4K felbontásban is játszhatjuk, így a PlayStation 5, az Xbox Series X, az Xbox Series S, és talán a PlayStation 4 Pro és az Xbox One X is lehetővé teszi majd ezt. Ez egy nem rossz ötlet az újrakiadások között.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu