Evotinction: két további platformra jön a PlayStation China Hero Project lopakodása [VIDEO]

Az Astrolabe Games (a kiadó) és a Spikewave Games (fejlesztők) nem csak PlayStation 4-re valósítják meg a lopakodó-akciójátékot, amiből ráadásul a Perp Games lemezes kiadást is készít.

 

A játékban az örökké tartó eredménytelen hajsza játssza a főszerepet, és eközben egy pillantást vet az evolúcióra és a kihalásra, továbbá az élet ünnepélyes dala kíván lenni a közeljövőben játszódó játék, ahol egy ismeretlen eredetű vírus támadta meg egy elszigetelt, de önellátó, a Himalája alatt található kutatóintézetet és annak közösségének hálózatát. Megfertőződött a létesítményt működtető, magasan fejlett mesterséges intelligencia rendszerének központi egysége is, és emiatt az alapjában véve ártalmatlan kiszolgáló robotok elszabadultak: emberekre kezdtek támadni. Dr. Liu, a rendszer egyik tervezője úgy döntött, hogy betör ebbe az elveszett létesítménybe, hogy felkutassa a lehetséges túlélőket, miközben megpróbálja azonosítani és kijavítani a kiváltó okot.

A műfajt úgy határozták meg, hogy „futurisztikus, taktikai beszivárgási szimuláció. Egyedül jutunk be egy mesterséges intelligencia által irányított bástyába. Használjuk ki a doktor kaleidoszkópikus hacker képességeit, mert így meg lehet bírkózni az ellenfelekkel. Hatástalanítsuk távolról a biztonsági rendszert, írjuk át az IFF azonosítókat, vagy manipuláljuk a meghibásodott mesterséges intelligencia viselkedését, és így talán nem kell velük összefutnunk. Egyenként érdemes a fenyegetéseket hatástalanítani.

A „Genie”-k, a mindennapi kiszolgáló robotok lesznek a leggyakoribb ellenfeleink. Mindegyiküknek megvan a maga rutinszerű járőrözése, és a viselkedésük mögött álló mesterséges intelligencia rendszer koordinálja is a robotok erőfeszítéseit, maximalizálva a hatékonyságukat. De lesznek bizonyos gyilkos robotok is: ezek kifejezetten arra lettek tervezve, hogy semlegesítsék a központi rendszert fenyegető veszélyeket. Vajon minden mögött a fertőzött mesterséges intelligencia áll, vagy vannak más, ismeretlen okok is?

A harcot úgy jellemezték, hogy „technológiailag augmentált hackelés és lopakodás.” Dr. Liu egy átlagos kutató harci kiképzés nélkül. A közelharcban sem jártas, a fegyverforgatáshoz sincs sok köze, de technológiailag éllovas: képes meghackelni, megzavarni és manipulálni a hibás mesterséges intelligenciát, hogy átvezesse magát ezen a veszélyes automatizált létesítményen. Nagy hatótávolságú jelzavarás, rádió- és elektromágneses zavarás, hologram-illúzió, malware-beültetés, rendszerátvétel, IFF-spoofing… lesz választék rendesen.

Az Evotinction 2023 tavaszán jön PlayStation 4-re, és az új bejelentés szerint PlayStation 5-re és PC-re (Steam).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu