Banjo-Kazooie feltámasztásra készül a Microsoft?

Állítólag a ma esti Xbox/Bethesda E3-pótló közvetítés során már bejelentés is jöhet.

 

ModernVintageGamer, azaz MVG a YouTube-ról is ismerős lehet, de a NightDive Studios egyik fejlesztőjeként valamelyest bennfentesként is kezelhetjük őt. Nate the Hate podcastjén beszélt arról, hogy szerinte a Banjo-Kazooie-t itt jelenti be a Microsoft. Sok emberrel beszélt, és bár nem bennfentes, fejlesztőként hall egyet s mást. A GDC-n is hallotta, hogy az emberek a Banjoról beszélnek, és már hónapok óta ez a téma szerinte. Erősen úgy érzi, hogy valamilyen bejelentés is biztosan lesz, mert a Microsoft nem rendelkezik családbarát first-party, belső fejlesztésű játékkal, és ezt az űrt a Banjo IP betöltheti.

2020-ban Phil Spencer, az Xbox-vezér még így vélekedett a témáról: „A stúdiókra bízom, hogy milyen dolgokon akarnak dolgozni. Nagyon tisztelem a Rare-t és a munkájukat. Szeretnek új dolgokat építeni, és a Sea of Thieves sikerrel járt. Szerintem nagyon izgatottak az Everwild miatt, de a Battletoads-re adott reakció is szép volt, és szerintem a Dlala [partner stúdió] jó munkát végzett a játékkal. Úgyhogy szerintem ez mindig egyensúlyban van. Az emailjeim tele van ilyen üzenetekkel, hogy „Minden stúdió csináljon új [IP-t]” és „Miért hoztátok vissza a Crimson Skies-t és a Blinx-et?”…”

2019 szeptemberében pedig Steve Mayles, a Banjo-Kazooie karakterművésze szorgalmazta, hogy Crash Bandicoot remaster-sikere után Banjo lenne a sor, ugyanis a Super Smash Bros. Ultimate-ben történt felbukkanás után az érdeklődést bizonyítaná egy remaster, és annak sikere után el lehetne gondolkodni egy új részen: „Most, hogy [Banjo és Kazooie] visszatért a Super Smash Bros. Ultimate-ben, meglepett a fogadtatás részben azért, mert olyan sokáig távol voltak, részben pedig azért, mert egy Nintendo platformon tértek vissza. És talán csak kis részben azért, mert korrektül kinéző karakterek! Vajon a rajongók reakciója meggyőzheti a Microsoftot, hogy készítsen egy újabb Banjo-játékot? Spyro és Crash felélesztése végül is elég jól sikerült… Azt hiszem, egy új játék iránti keresletet eléggé biztosra vehetnénk, ha az eredeti két játék remastere elkészülne. Aztán ha megvan az érdeklődés, akkor talán láthatnánk Banjo visszatérését egy új, költséget nem kímélő játékban, amit ő és Kazooie megérdemelne.”

Van benne valami, nem?

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu