Cillian Murphy beszél a Peaky Blinders fináléjáról, ahogy a 6. évad megérkezik a Netflixre

MOZI HÍREK – Cillian Murphy elárulta, mit gondol a Peaky Blinders 6. évadáról és arról, hogy évtizedes elkötelezettséggel játssza a főszereplő Tommy Shelbyt.

 

A Peaky Blinders évtizedes televíziós futását nemrég zárta le a várva várt hatodik és egyben utolsó évaddal. Cillian Murphy, mint mindig, most is briliáns alakítást nyújt, ahogy a gengszterből lett politikust, Tommy Shelbyt alakító alakítja, aki ebben az évadban eddigi legnehezebb ellenfelével, saját magával küzd meg.

 

A Deadline-nak adott interjújában Cillian Murphy arról beszélt, hogy közel 10 éve elkötelezte magát Tommy Shelby alakítása mellett, és hogy milyen érzés végre szünetet tartani, miután a Peaky Blinders befejeződött. Bár a tervezett hetedik évad helyett egy játékfilmes folytatásra is sor kerül a jövőben. Murphy, aki egyben a Peaky Blinders executive producere is, először a 6. évadról beszélt, és arról, hogy minden stíluselemet jól eltalált-e.

„Nagyon elégedett voltam az forgatókönyv minőségével, különösen az utolsó fináléval – egyszerűen kiválóan rendezte, kitalálta és előadta mindenki. Minden elismerésem a stábunknak szól. Olyan volt, mint a második lezárás csúcspontja az Egyesült Királyságban. Őrületes körülmények között dolgoztunk, és ők egyszerűen csodálatosak voltak. Nagyon, nagyon büszke vagyok rá.”

Ami pedig Tommy Shelby megváltását illeti, Murphy a nézőkre bízza, hogy a karakter elérte-e azt vagy sem.

„Mindig is úgy éreztem, hogy ezt a közvéleménynek kell eldöntenie. Nem igazán tudtam megmondani, hogy az emberek, a nézők maguk is így érezték-e, mert nekem csak azt kellett eljátszanom, hogy mi az igazság a történetben, és hol találta magát a karakter. Ez az egész dolog a megváltásról, ez olyan szubjektív, nem igaz?”

Cillian Murphy Tommy Shelby szerepében nyújtott alakítása világszerte elismerést hozott neki, és a karaktert gyakran hasonlítják minden idők nagyjai Tony Sopranóhoz, Walter White-hoz és Don Draperhez. A Peaky Blinders hírnevéről és a lehetőségről, hogy egy olyan igényes, ugyanakkor összetett karaktert alakíthat, mint Tommy Shelby, Murphy így nyilatkozott:

„Hatalmas, hatalmas hálát érzek érte. Még mindig nem tudom elhinni, hogy majdnem egy évtizedet töltöttem el az életemből. Azt hiszem, abban a sorozatban találkoztam a valaha volt legnagyszerűbb írói munkával; a valaha volt legnagyszerűbb színészekkel, akikkel valaha találkoztam. Soha nem gondoltam volna, hogy egy olyan karaktert fogok játszani, ami egy évtizedig leköt, és ilyen mélyre tudok menni, és ilyen gazdag anyagot kapok. És aztán hogy nagyjából úgy csináljuk, ahogyan mi akartuk. Tudod, a saját feltételeink szerint, és aztán az összes zenész, akiket bevontunk, az összes nagyszerű rendező, akiket az évek során bevontunk.”

 

Cillian Murphy visszatér Tommy Shelby szerepében a Peaky Blinders filmben

 

Bár a Peaky Blinders 6. évada módon lezárta a fő cselekményszálat, hiszen a Shelby bűnözői család története lezárult, még mindig van mit tenni. Bármennyire is kielégítő volt a finálé, a fasiszták és a bostoni maffia még mindig odakint vannak, és a Shelby-knek újra össze kell szerveződniük egy utolsó csatára.

Valószínűleg ez lesz a cselekménye a Peaky Blinders-filmnek, amelyen jelenleg dolgozik az alkotó, Steven Knight. A Peaky Blinders teljes szereplőgárdája várhatóan újból szerepet kap a filmben. A film megjelenési dátumáról egyelőre nincs hír, és Murphy sem tudja, de azt ígéri, hogy visszatér Tommy Shelby szerepében.

A Peaky Blinders 6. évadjának hosszú, viszontagságos út vezetett a COVID-19 járvány és Helen McCrory korai halála közepette a tévéképernyőkre. Számos késés után a Peaky Blinders 6. évada végül idén februárban debütált, és június 10-től mind a hat epizódot streamelni fogják a Netflixen. A Peaky Blinders 6. évadának rendezője Anthony Byrne, a főbb szerepekben Tom Hardy, Paul Anderson, Finn Cole, Anya Taylor-Joy, Sam Claffin, Sophie Rundle, Stephen Graham és James Frecheville látható.

A Peaky Blinders 6. évad kritikáját itt olvashatjátok.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu