Hideo Kojima megdöbbentő bejelentést tett az Xbox Games Showcase-en! [VIDEO]

A japán kreatív legenda, Hideo Kojima, aki olyan franchise-okért felelős, mint a Metal Gear és a Death Stranding, Phil Spencer kíséretében vett részt az eseményen.

 

 

A tekintélyes fejlesztőguru, Hideo Kojima volt a tegnap délutáni Xbox Showcase egyik főszereplője, méghozzá azzal, hogy bejelentette: a Microsoft Game Studios-szal kötött erőteljes szövetséget a következő videójátékához, amelynek a címét egyelőre még nem árulta el.

A japán rendező, aki olyan videójátékok szellemi atyja, mint a Metal Gear-saga és a Death Stranding, az esemény egyik nagy sztárja volt. Maga Phil Spencer mutatta be, mintegy aduászként tartogatva Kojimát a rendezvény véghajrájára.

„Ez a játék kihívássá vált számomra.” – Hideo Kojima

„Üdvözlök mindenkit, itt Hideo Kojima beszél” – kezdte nyilatkozatát a japán kreatív. „Igen, mindig is volt egy videójáték, amit meg akartam csinálni. Egy teljesen új címet, olyat, amit még soha senki nem élt és nem tapasztalt meg. Régóta vártam arra a napra, amikor végre elkezdhetem készíteni. A Microsoft valóban úttörő felhőtechnológiájával és az iparág változó trendjével most már kihívássá vált számomra, hogy én magam csináljam meg. Lehet, hogy időbe telik, de nagyon várom már, hogy az Xbox Game Studios-szal dolgozhassak, és remélem, hogy a jövőben nagyon izgalmas hírekkel szolgálhatok majd nektek.”

Egyelőre várjuk, hogy kiderüljön, mire készül a japán kreatív, habár őt ismerve könnyen lehet, hogy hónapokat, sőt éveket kell várnunk rá, hogy megtudhassuk, milyen profilú videójátékot készít egy olyan szerző, aki, emlékezzünk, néhány évvel ezelőtt még a Silent Hill-sagához kötődött, most pedig úgy tűnik, egy új IP-hez nyúl.

 

Túladagoljuk a horrort?!

 

Maga Kojima talán nem tudott vagy akart több információt megosztani a projektjével kapcsolatban, de az Xbox & Bethesda Games Showcase 2022 előtt kiszivárgott ez-az a lehetséges projektről. Az egyik megbízható kiszivárogtató a játék nevét Overdose-nak titulálta, a projektről szóló későbbi beszámolók pedig azt állították, hogy egy horrorjátékról van szó, amelyben Sarah Margaret Qualley színésznő szerepel. A Kojima-rajongók emlékezhetnek rá, hogy Qualley játszotta Mama és Locke szerepét is a Death Strandingban.

A zárt ajtók mögötti Overdose demónak nevezett játékban Qualley karaktere zseblámpával sétált sötét folyosókon.

Az élmény harmadik személyű volt, ami megkülönbözteti Kojima korábbi horrorprojektjétől, a P.T.-től, bár további pletykák első személyű opcióra is utalnak. A demó végül egy jumpscare-jelenettel ért véget, a „A Hideo Kojima Game… OVERDOSE” felirattal a képernyőn. Cloud-játékelemek nem voltak felismerhetőek.

Az szinte biztos, hogy bőséges híreket, pletykákat és még sok mást is megosztanak majd Kojima Xbox felhős projektjével kapcsolatban az elkövetkező hónapokban. Akár tényleg az Overdose című horrorjátékról, akár valami egészen másról van szó, az Xbox egy izgalmas partnerséget szerzett.

Forrás: Videojuegos.news

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu