Az amerikai PlayStation Plus sem rajtolt el hibák nélkül!

Amikor a Tekken vezetője poénosra veszi, hogy az áttervezett PlayStation Plusban megtalálható Tekken 2 milyen árcímkét kapott (hibásan… bár a Sony-t ismerve ki tudja?), akkor itt már kicsit nevetséges a helyzet.

 

Szóval már az amerikai kontinensen is elrajtolt a három előfizetési szinttel rendelkező PlayStation Plus. Ezzel pedig jöttek az ázsiai és japán régióban látott hibák (de ezek közé nem tartozik az, hogy a PAL régiójú PS1-es és PS2-es játékokat használták, hanem az NTSC-s kiadást vetették be, így 50 helyett 60 Hz-en futó, így 60 FPS-es játékokat kapnak az előfizetők), igaz, ezúttal eléggé eltérő bakikról van szó.

Két Namco-játék (most már Bandai Namco, de akkor még egyedül a Namco foglalkozott velük…) is hallatlan árcímkét kapott a PlayStation Store-on. Az egyik a Tekken 2, a másik pedig a Mr. Driller. Mind a kettő PS1-es játék, és mindkettőnél 9999 dolláros ár bukkant fel. Tehát egy játékért a Sony 3,81 millió forintot követel, ami valljuk be, nem éppen logikus árazás értük! De ha ennyi lenne csak a történet…

Harada Katsuhiro, a Tekken franchise vezetője (és a harmadik rész óta rendezője is) a Twitteren megosztotta a hibás Tekken 2 árat azzal a kommenttel, hogy „MILYEN CSODÁLATOS ÁR, SONY!” De nem kell komolyan venni, mert nem húzta fel magát rajta, sőt, amikor egy rajongó megosztotta vele, hogy egy PS1-es korszakból származó játéktermi kontrollert vásárolt Harada dedikálásával, ő ezt is poénosra vette: „Ez egy klasszikus. 9999 dollárt ér.” Azóta az IGN szerint már nem lehet ennyiért beszerezni a játékokat, de azért ez mindenesetre elég nagy baki (már megint!) a Sony-tól. Legalább Harada jót röhögött a cég balfékségén.

De ez még semmi. A ResetEra fórum szerint a Namco mellett a Capcom sem engedélyezi, hogy a PS1-es, PSP-s klasszikusokat külön, önállóan megvásárolhassuk, ami a PS3 és a PSP esetében hosszú évekig elfogadott és engedélyezett volt. Nem, ehelyett például a Capcomtól a Resident Evil: Director’s Cuthoz való PS4-es, PS5-ös hozzáférés érdekében elő kell fizetni a PlayStation Plus legmagasabb kategóriájára… úgyhogy lesznek olyan játékok, amikre elő kell szépen fizetni. (Vagy marad az emuláció. Ha megvan a játék eredetiben, akkor meg ne szóljanak bele, ha PC-n futtatjuk őket, nem?)

Úgyhogy ezek után félve várjuk a jövő heti európai új PlayStation Plus-rajtot…

Forrás: PSL, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu