Resident Evil 4 Remake: komoly változások várhatóak a játékmenet terén? [VIDEO]

A Capcom egy rövid új gameplay trailert ad ki a közelgő Resident Evil 4 Remake-ről, ami látszólag egy hatalmas változást erősít meg.

 

 

Az eredeti Resident Evil 4 a maga korában forradalmi harcrendszerrel rendelkezett. Bár nem találta fel a harmadik személyű lövöldözős játékok váll fölötti kameráját, de tökéletesítette azt, és számtalan másolatot inspirált az elkövetkező években. Habár a megjelenés idején a kritikusok is elismerték, a játéknak vannak olyan elemei, amelyek nem öregedtek meg különösebben jól: ilyen például a tankvezérlés és az a tény, hogy a főhős Leon S. Kennedy nem tud egyszerre mozogni és lőni. Úgy tűnik, a közelgő Resident Evil 4 Remake-ben ezeket a kritikákat orvosolni fogják.

A Capcom a legutóbbi PlayStation State of Play prezentáción jelentette be a Resident Evil 4 Remake-jét egy rövid trailerrel, amely látszólag megerősítette, hogy a játék egy hű remake lesz, bár sötétebb tónusú, mint az eredeti.

A Capcom ezt a trailert aztán egy nagyon rövid játékmenet-videóval egészítette ki, amelyet a saját Capcom Showcase rendezvényén osztott meg, és amely egy olyan jelenetet mutatott a rajongóknak, amelyben Leon az erdőn keresztül sétál a házig, ahol az első ellenséggel való találkozásra kerül sor.

A Resident Evil 4 gameplay videó nagyon rövid, de a rajongók úgy gondolják, hogy kiszúrtak benne egy nyomot egy hatalmas játékmenetbeli változásról. A videó látszólag megerősíti, hogy Leon képes lesz mozogni és lőni az RE4 Remake-ben, és bár ez a felszínen apró változásnak tűnik, a dolgok nagy összefüggésében hatalmas lehet. Teljesen megváltoztatná azt, ahogyan a játékosok a Resident Evil 4 ellenségeivel harcolnak, és potenciálisan nagy hatással lehet a harci stratégiákra az egész játékban.

Nagyon valószínű, hogy a játék tankvezérlését is eltörölték a modern Resident Evil játékoknak jobban megfelelő irányítás érdekében.

Bár még túl korai lenne véglegesen kijelenteni, az eddig mutatottak alapján biztosra vehető, hogy a Resident Evil 4 remake-je hasonló irányítást kap majd, mint a sorozat más, közelmúltbeli remake-jei, például a Resident Evil 2 és a Resident Evil 3. A rajongóknak meg kell várniuk, hogy a Capcom további információkat osszon meg a projektről, hogy biztosak lehessenek benne.

A jó hír az, hogy a játékról inkább előbb, mint utóbb több információ lát majd napvilágot. A Resident Evil 4 Remake-nek, mint tudjuk, már hivatalos megjelenési dátuma is van: jövő március 24-én érkezik. Ezt figyelembe véve a rajongók rengeteg további információra számíthatnak, ahogy a Capcom felpörgeti a játék marketingjét.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu