Felbontást vagy frame rate-et preferálnak a Resident Evil kurrens-gen patchei? [VIDEO]

A Resident Evil 2 Remake, a Resident Evil 3 Remake, továbbá a Resident Evil 7: Biohazard a hét során megkapta a PlayStation 5/Xbox Series frissítését, de róluk komolyabban még nem beszéltünk.

 

A hét során már írtunk arról, hogy megjelentek a patchek, de a minap arra is kitértünk, hogy a PC-sek számára először kötelező volt a frissítés, de a nagy felháborodás (kizárólag DirectX 12-támogatás, azaz csak Windows 10/11-en futó játékok, továbbá megnövekedett rendszerigény) miatt a japán kiadó lehetővé tette, hogy visszaállíthassuk a három érintett játékot egy korábbi verzióra, de azt is megemlítettük, hogy a PlayStation Plus Collectionben található Resident Evil 7: Biohazard nem frissíthető a kurrens-gen frissítésű kiadásra, hanem meg kell venni a játékot külön.

Az ElAnalistaDeBits néven futó YouTube-csatorna összevetette a konzolos verziókat. Ha bekapcsolva hagyjuk a sugárkövetést (ray tracing), akkor az Xbox Series X és a PlayStation 5 is dinamikus 4K felbontáson fut, de a Microsoft konzolja többnyire natív 4K-t (2160p) tud, ám a Sony masinája kissé alacsonyabb felbontást (2016p) ér el. Az Xbox Series S-en dinamikus 1440p van, míg a natív felbontás 1152p körül mozog.

A ray tracing (RT) alkalmazása a nagy felbontás mellett viszont áldozatot követel: magyarul, a frame rate nem tökéletes. A PlayStation 5 és az Xbox Series X is gyakran 60 FPS alá zuhan, sőt, van példa, amikor negyvenvalahány képkocka forog le egy másodperc alatt. Az Xbox Series S még ennél is lejjebb kúszik, így harmincvalamennyi FPS is lehet a kisebb konzolon. A PlayStation 5 (ami többet küszködik a komolyabb RT-s jelenetek során) és az Xbox Series X sem teljesen stabil a 120 FPS-es teljesítményre kihegyezett Performance módban, ugyanis 80-90 FPS közötti érték látható gyakran. Az RT kikapcsolása nem rossz ötlet: ekkor viszont mind a három konzolon stabil hatvan képkockát kapunk másodpercenként.

Úgyhogy a patch nem tökéletes konzolon sem…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu