Final Fantasy VII Remake: új trailer és megjelenési dátum – mutatjuk, hol érheted el olcsóbban! [VIDEO]

Mire ezeket a sorokat olvassátok, jó eséllyel már elérhető a Steam-en a Final Fantasy VII Remake Integrated; a Part 2-őt pedig végre mozgás közben is láthattuk.

 

 

 

Csütörtökön tartotta a Square Enix a Final Fantasy VII 25th Anniversary Celebration eseményét. Az esemény tele volt a játékhoz kapcsolódó bejelentésekkel, köztük a Final Fantasy VII Rebirth-tel (lásd lejjebb) és még sok más leplezéssel. A program nyitányaként azonban a Square Enix egy különleges bejelentést tett csak a Steam PC-s játékosoknak. A Final Fantasy VII Remake Intergrade, a Square Enix-játék rebootjának teljes változata, elhagyja az Epic Games Store exkluzivitását, és a Steamre érkezik.

A Final Fantasy VII Remake Intergrade Steamre való megerősítése azonban csak a fele volt a Square Enix bejelentésének.

Úgy tűnik, a Steam játékosoknak nem kell sokat várniuk a játékra. Sőt, egyáltalán nem kell várniuk. A bejelentés másik fele annak megerősítése volt, hogy a program már holnap – vagyis ma – érkezik a Steamre!

Egy másik fontos megerősítés, amit a Square Enix a Final Fantasy VII 25th Anniversary Celebration során elhangzott, a Valve új kézi PC platformja, a Steam Deck körül forog. A cég megerősítette, hogy a játékot a Steam Deckre is verifikálták, így tehát a Deck-felhasználók is játszhatnak majd vele, amint letölthetővé válik.

Igaz, a hír bombasztikus voltát némileg csökkenti, hogy a játék hónapok óta elérhető PC-re az Epic Games Store-on keresztül. A Square Enix a The Game Awards 2021 keretein belül jelentette be a portot, és még karácsony előtt piacra is dobta. A 6 hónaposnak tűnő exkluzivitási ablak azonban most véget ér, és a Steam felhasználók végre maguk is megtapasztalhatják a Final Fantasy VII Remake Intergrade utolsó fejezetét.

Hogy kárpótoljon a hosszú várakozásért, a Square Enix a rajongóinak egészséges kedvezményt kínál a játék Steamen való megjelenése alkalmából.

A Final Fantasy VII Remake Intergrade a megjelenés pillanatában a Steamen 29%-os kedvezménnyel indít, szóval ha érdekel a játék, most lesz érdemes lecsapnod rá.

 

 

 

 

„Újjászületik” a Part 2?!

 

A Final Fantasy VII eseményen rengeteg izgalmas bejelentés történt, de a Square Enix számos rajongó kérésének tett eleget, amikor lerántotta a leplet a Remake második részéről.

A Final Fantasy VII Remake Part 2 trailere Sephiroth végjátékának és a bolygóval kapcsolatos terveinek megvitatásával/megkérdőjelezésével nyit…

…miközben megmutatja az első játékban látott Midgardnál nagyobbnak tűnő nyitott területet. Úgy tűnik, hogy Zack Fair új történetének további fejleményeit is felidézi, mielőtt gyorsan véget érne. Ez nem sok, de egy szép kis ízelítő a továbbiakból.

A trailer végén elárulja a hivatalos címet, Final Fantasy VII: Rebirth, és megerősíti a jövő téli, azaz 2023-as megjelenési dátumot.

Ez azt jelenti, hogy a rajongóknak még hosszú várakozás vár rájuk, de a Square Enix azt is megerősítette, hogy a játék három részből áll majd. Ez legalább új és ésszerű elvárásokat támaszt a rajongók felé a második és harmadik résszel kapcsolatban. Egy trilógia, valószínűleg DLC-kkel kiegészítve talán a legjobb irány a franchise számára, bár biztos akadnak rajongók, akik csalódásként élik meg, hogy ilyen sokat kell várniuk a történet lezárására.

Bár a Final Fantasy VII Remake Intergrade megerősítést kapott a Steamre, az FF7 Remake Xbox-os megjelenésével kapcsolatban nem érkezett bejelentés. Időzített exkluzivitásként indult, de lehetséges, hogy a Square Enix és a Sony úgy döntött, hogy ezt a konzolokra is kiterjesztik. Sokan reménykedtek abban, hogy most bejelentik ezt a portot, de hiába. Érdekes módon azonban, míg a Final Fantasy VII Rebirth csak PS5-re lett megerősítve, addig a Crisis Core: Reunion PC-re, PS4-re, PS5-re, Switch-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re jelenik meg. Tehát még mindig van némi remény arra, hogy a Remake valamikor a jövőben Xboxra is megérkezik.

Forrás: Twitter (1, 2), Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu