Dark Souls regény készül, méghozzá nem is akárki írja!

A Yen Press bejelentette, hogy a New York Times bestseller Star Wars szerzője, Michael A Stackpole egy eredeti Dark Souls regényen dolgozik.

 

 

A Dark Souls-trilógia a játékok modern kori történetének egyik legnagyobb hatású franchise-a. A FromSoftware akció-RPG triója epigonok egész hadát inspirálta, amelyek mind a mára már mindenütt elterjedt „Souls-szerű” gyűjtőfogalom alá tartoznak. Mégis, népszerűsége és befolyása ellenére maga a játékszéria nem vezetett jelentős mennyiségű hivatalos spin-offhoz vagy cross-media promócióhoz, egy asztali szerepjátékot leszámítva. Éppen ezért elég meglepő, hogy 2022-ben hirtelen bejelentették egy eredeti Dark Souls regény megjelenését.

Csütörtök délután a Yen Press kiadó, amely leginkább arról ismert, hogy Japánból származó mangákat licencel az Egyesült Államokban való kiadásra, bejelentette a FromSoftware anyacégével, a Kadokawa Games-szel való partnerségét.

A Yen Press fogja kiadni a Dark Souls: Masque of Vindication című könyvét október 25-től nyomtatott és digitális formában is.

A Kadokawa japánul is kiadja majd a regényt, így a könyvet világméretű kiadásként szállítja.

A Dark Souls: Masque of Vindication szerzőjének személye különösen izgalmas lehet a Star War képregények és regények rajongói számára. Az írója ugyanis nem más, mint Michael A. Stackpole, az Én, a Jedi és az X-szárnyú / Zsiványkommandó regényszéria New York Times bestseller szerzője. Stackpole nem csak nyolc Star Wars- és egy rakás Battletech-regényt írt, hanem eredeti, videójátékokon alapuló történeteket is, többek között a World of Warcraft és a Gears of War alapján. Több játékhoz is írt, köztük a Wasteland és a Wasteland 2, valamint a Shadowrun Returns című játékokhoz.

A Dark Souls: Masque of Vindication egy eredeti történet, amely a Souls-univerzumban játszódik.

Nem a Souls vagy annak egyik folytatásának regényváltozata. A történet egy Ferranos nevű férfi, egy élőhalott varázsló körül fog forogni, akit úgy hoztak vissza, hogy nem emlékszik előző életére, és állítólag egy „epikus kalandba kezd, amelyet a sors irányít”.

Talán kicsit meglepőnek tűnik, hogy most, több mint 10 évvel az első játék megjelenése után készülnek kiadni az első regényt. Ám soha nem késő, különösen egy ilyen sikeres és népszerű franchise esetében, de tény, hogy erre itt és most nem sokan számítottak. Mégis, a Souls-széria rajongói számára, akik abban reménykednek, hogy esetleg újra ellátogathatnak Lordranba egy teljesen új kalandra, ez lehet a legjobb (és talán az utolsó) lehetőség. Dark Souls: Masque of Vindication október 25-én jelenik meg.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu