Final Fantasy VII: négy bejelentés egy csokorban [VIDEO]

Készül a Final Fantasy VII Remake második része; a Crisis Core: Final Fantasy VII is feldolgozást kap; zárt bétára készül a Final Fantasy VII: Ever Crisis, illetve Steam/Steam Deck verzióban részesül a Final Fantasy VII Remake Intergrade.

 

A Final Fantasy VII Remake három felvonásból áll. Az elsőt már láthattuk, a második rész pedig Final Fantasy VII Rebirth névre lett keresztelve. Télen jön PlayStation 5-re, feltehetőleg itt is időzített exkluzivitással. Szóval nem lesz PlayStation 4 verzió, hiába emlegették régebben. Nomura Tetsuya, a Final Fantasy VII Remake-sorozat kreatív rendezője szerint négy FF7 projekt készül, és mindegyiknek eltérő szerepe lesz, de egymáshoz kapcsolódnak a FF7 világának és karaktereinek csúcsminőségű ábrázolása révén. Mindegyik eredeti játék fejlesztésében szerepe volt Nomurának, így megérti a projektek gondolatait és elképzeléseit, ezért aktívan közreműködik a projektekben.

Nomura szerint a Final Fantasy VII Rebirth úgy lett megtervezve, hogy azok is élvezhessék a játékot, akik nem ismerik az eredetit. Jobban is élvezhetik az FF7-es utazásuk kezdetét ezzel a játékkal. Cloud és csapata új útra kell, és Midgar elhagyása után egy friss, új élményben részesülünk. Alig várja, hogy megoszthassa, miért nevezték a remake első harmadát Remake-nek, a másodikat pedig Rebirthnek. Várja, hogy leleplezhesse a harmadik szegmens nevét is, és hogy hová vezet az út. Az új fejlesztési struktúra adoptálása óta a fejlesztés begyorsult. Eléggé riktának tartja, hogy egy ilyen méretű játék készüljön, ahol már a fejlesztés kezdete előtt egymáshoz kötődött minden. A harmadik fejezeten is már történtek munkálatok, és most azon van, hogy a sorozatot befejezze.

Hamaguchi Naoki, a Final Fantasy VII Rebirth rendezője örömmel beszélhetett a bejelentés után, égy erős kötelezettségének tekinti, hogy a legjobb FF7-es élményt hozza el a játékosoknak. A teljes fejlesztés már tart, és a csapat erősen motivált, hogy mindent összetegyen egy befejezett játék érdekében. A FF VII Rebirth több mint csak egy felvonás a sorozatban szerinte: minden szenvedély és elkötelezettség is megemlítendő, ami az eredeti játék megalkotásához is kellett. Szerinte megéri, ha türelmesek leszünk.

Kitase Yoshinori, a Final Fantasy VII Remake-sorozat producere és az eredeti játék rendezője pedig arról beszélt, hogy a Final Fantasy VII Remake 2020 áprilisi megjelenése után közel három évvel jön a Final Fantasy VII Rebirth. Ez sok időnek tűnhet, de a Square Enix a legjobb élményt akarja biztosítani, és egy ilyen nagy méretű játékhoz képest elképesztő tempót diktálnak a fejlesztéssel. A trilógia középső részének megalkotása kihívásokkal jár, de sok olyan film van, ahol pont a második részben mélyülnek el a karakterek, és elképesztő történeti fordulatok is bekövetkeztek bennük. A Rebirth célja az, hogy a Remake-nél magával ragadóbb, több emléket teremtő élmény legyen.

Említést kell tennünk a Crisis Core: Final Fantasy VII Reunionról is. Ez a PSP-re megjelent játék remastere lesz, és télen jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steamen, szinte fix, hogy Denuvóval), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre. Teljesen új 3D-s modellek, teljes szinkron, rendszeroptimalizálás, újragyártott hátterek és kezelőfelület (ezen belül további optimalizálás) lesz, egyes dolgok (feltehetőleg a jelenetek) átugorhatóak lesznek, továbbá a háttérzene is újra lesz gondolva.

A 2007-es Crisis Core: Final Fantasy VII anno innovatív játékmenetével, kedvelhető karaktereivel és hatásos narratívájával bővítette ki az FF7-es világot és annak részletességét, és ezért volt kritikailag is sikeres játék. Ebből most egy remaster készül, követve az eredeti narratívát. Zack Fair küldetése az, hogy az elveszett SOLDIER-t, Genesis Rhapsodos-t megtalálja. De miért van a fekete hajú úriember kezében egy ismerős kard? A japán szinkronstábot is felfedték (Suzumura Kenichi: Zack Fair hangja; Inoue Kazuhiko: Angeal Hewley; Gackt: Genesis; Morikawa Toshiyuki: Sephiroth; Sakamoto Maaya: Aerith Gainsborough).

A Final Fantasy VII: Ever Crisisből, az iOS-re és Androidra készülő epizodikus egyjátékos játékból a Square Enix az év során egy zárt bétát fog tartani. A játékban esélyünk van az FF7 világát és annak egymáshoz kötődő történeteit átélni, beleértve az eredeti hetes „végső fantáziát” is. Végezetül még annyi, hogy az Epic Games Store-on december 16-án megjelent Final Fantasy VII Remake Intergrade (a trilógia első része és a Yuffie-t főszerepbe helyező Intermission DLC) a mai naptól, június 17-étől kapható Steamen is. A Steam Deck is támogatja.

Forrás: Gematsu, Gematsu, Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu