Kritizálnád Elon Muskot? Kétszer is gondold meg, ha a SpaceX-nél dolgozol…

TECH HÍREK – Több SpaceX alkalmazottat is kirúgnak egy nyílt levél miatt, amely Elon Musk vezérigazgatót kritizálta, és a vezetők felhívását tartalmazza.

 

 

Amióta Elon Musk felvetette a Twitter megvásárlásának ötletét, és elkezdte a folyamatot, sokan, köztük a Twitter és a Tesla rajongói is, kritikával illették az üzleti lépést. A SpaceX alkalmazottai is azok közé tartoztak, akik nemtetszésüknek adtak hangot Musk legújabb vállalkozásával kapcsolatban, mivel néhányan levelet fogalmaztak meg, amelyben kritizálják a SpaceX vezérigazgatóját.

A SpaceX dolgozóinak leveléről, amelyben nagyobb visszhangot kérnek Elon Musk vezérigazgatótól és rendszeresen megosztó tweetjeitől, először a The Verge számolt be, és nem kellett sokáig várni, hogy a vállalaton kívül mások is értesüljenek a levél tartalmáról. A levél elsősorban arról szólt, hogy a SpaceX milyen negatív figyelmet kap Musk nyilvános viselkedése miatt, és a Twitter-fiókját jelöli meg a dolgozói frusztráció nagy részének forrásaként.

Bár a nyílt levél a SpaceX szabályzatára hivatkozik a drasztikus lépések kérésének indoklásában, a PC Gamer arról számolt be, hogy a vállalat kirúgta az Elon Muskot kritizáló alkalmazottakat.

Gwynne Shotwell, a SpaceX elnök-vezérigazgatója szerint az Elon Muskot kritizáló SpaceX-alkalmazotti levél sok más dolgozót felháborított, akik emiatt „kényelmetlenül érezték magukat, megfélemlítve és megfélemlítve, zaklatva és/vagy dühösen”. Shotwell és a SpaceX a dolgozók legkülönbözőbb köréből érkező munkavállalói visszajelzéseket összesítették, amikor megpróbálták eldönteni, hogy milyen lépéseket tegyenek, hogy arra a következtetésre jussanak, hogy kirúgnak néhány dolgozót, amit még nem erősítettek meg, de úgy tűnik, hogy öt vagy több személyt.

Azon túl, hogy Shotwell elmagyarázta, hogy a SpaceX egyes dolgozói milyen nyomást éreztek az Elon Muskról szóló nyílt levél hatására, megemlítette azt a több projektet is, amelyek a legtöbb dolgozó idejét felemésztik, és hangsúlyozta, hogy a belső erőforrásokat a dolgozóknak kell használniuk, ha aggályaik vannak a céggel kapcsolatban.

Elon Musk potenciálisan problémás tweetjei között, amelyek a SpaceX dolgozóinak nyílt leveléhez vezettek, szerepel egy viszály, amelyet a Hard Drive című játékkiadvánnyal folytatott, és amelynek során mindkét fél gúnyolódott egymáson a Twitteren.

Amióta a Twitter felvásárlási ügyletét nyilvánosságra hozták, Musk arra is utalt, hogy a túlzott botprobléma (vagyis a fake profilok nagy száma) miatt visszalép, de az ügylet lezárása még nem dőlt el. Musk másik cége, a Tesla is vitát váltott ki az utóbbi időben, mivel több balesetről számoltak be a Tesla-tulajdonosok, mint amennyire a milliárdos korábban számíthatott az elektromos járművek gyártásakor.

Gwynne Shotwell kijelentette, hogy a levél a „túlzott aktivizmus” eredménye, így a levélben megfogalmazott mentalitást osztó alkalmazottak elriadhatnak attól, hogy hasonló módon jelentsék problémáikat. Mivel a SpaceX nyílt levelének megfogalmazásában több dolgozó is részt vett, mások egyszerűen aláírták a dokumentumot, és lehetséges, hogy néhány aláírás nem vezetett kirúgáshoz. Egyelőre nem világos, hogy a SpaceX levelében idézett alkalmazottak közül hányan kaptak felmondást, de az egyik aggályuk az, hogy Elon Musk túlságosan széthúzza magát a Twitter megvásárlásával, és ez lehet, hogy olyasmi, amit figyelembe vett, amikor a közelmúltban meglebegtette, hogy mégsem veszi meg a közösségi platformot.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu