The Last Of Us HBO-sorozat – Melyek lesznek a különbségek a játékhoz képest?

SOROZATELŐZETES – A Naughty Dog 2013-as posztapokaliptikus sagája, a The Last of Us a 21. század egyik legkedveltebb videojátéka. A díjnyertes játék szívbemarkoló izgalmai, pusztító posztapokaliptikus világa, életszerű, egyszerre imádnivaló és realisztikus karakterei és lenyűgöző látványvilága már megjelenésekor a rajongók kedvencévé tette, a folytatás és a további játszható tartalmak pedig még jobban elmélyítették a történetet. Nem csoda tehát, hogy a játék rajongói különösen óvták a forrásanyagot a játék évekig tartó, a filmadaptációig vezető útja során. Minek hozzápiszkálni egy olyan történethez, amely már így is a lehető legtökéletesebb?

 

Szerencsére úgy tűnik, hogy az HBO „The Last of Us” mögött álló csapat mélyen elkötelezett az eredeti varázslat megőrzése mellett. A játék hamarosan átkerül a prémium kábelcsatornára, a sorozatadaptáció főszereplői Pedro Pascal, mint a megrögzött csempész Joel és Bella Ramsey, mint Ellie, a lány, akit állítólag szállít. Neil Druckmann, aki a PlayStation-játékot írta és rendezte, executive producerként, társalkotóként, társíróként és rendezőként irányítja a sorozatot. A sorozatban a játékok több szinkronszínésze is visszatér, köztük Jeffrey Pierce, Merle Dandridge, Troy Baker és Ashley Johnson.

 

The Last of Us - Remélhetőleg nem fog a kukába kerülni egyik Naughty Dog-film sem.

A játék lelkének megőrzése

 

„Tartjuk magunkat azokhoz a dolgokhoz, amikről mi, a játék játékosai tudjuk, hogy a játék lényege és lelke, mert azt akarjuk, hogy pontos és hiteles legyen ez az élmény [az újoncok számára]” – mondta Gabriel Luna színész, aki Tommyt alakítja, a „What Would Kay Say?” YouTube-csatornának adott interjúban. Luna szerint az eredeti játék „szívbe markoló”, és a sorozaton végrehajtott változtatások „úgy bővítették ki a történetet, hogy bármilyen kis darabka is maradt a szívedből – azok közül, akik játszottak a játékkal -, mi megyünk előre, és csak megyünk, és „kimarkoljuk” azt is.”

Bár a sorozat még nem mutatott be olyan trailert, amely utalást adhatna arra, hogy pontosan hogyan tervezi összetörni a rajongók szívét, Druckmann megosztott néhány betekintést a két formátum közötti különbségekről is. Az IGN-nek elmondta, hogy a sorozat egyes epizódjai szorosan a játékokhoz igazodnak, sőt, teljes párbeszédsorokat húznak ki belőlük, de „előfordul az is, hogy nagymértékben eltérnek, ami sokkal jobb hatást kelt, mert egy másik médiummal van dolgunk.” Druckmann például a játék véres játékosmechanikai tutorial részét említi, mint olyan aspektust, amelyet a sorozatnak nem kell átvennie, mivel a nézőket nem a konzolos irányítással kapcsolatban képzik ki. Druckmann szerint ez arra késztette a sorozatot, hogy „eltávolodjon a puszta hardcore akciótól”, hogy „a drámára és a karakterekre koncentráljon.”

 

Egy álláshirdetés szerint a The Last of Us Part 2 fejlesztője, a Naughty Dog új PS5-ös singleplayer-játékhoz keres fejlesztőket.

A játék eredeti filozófiája a legfontosabb

 

Druckmann azt is elmagyarázza, hogy a sorozatban lehet néhány felszínes változtatás olyan aspektusokban, mint a jelmezek. A filmkészítő az IGN-nek elmondta, hogy őt leginkább az foglalkoztatja, hogy „a történet filozófiai alapjait” pontosan eltalálja, míg az olyan kérdések, mint „ugyanazt a kockás inget vagy ugyanazt a piros inget viselje az illető?” sokkal kevésbé létfontosságúak a sorozatot életre keltő csapat számára.

Például, ahogy a Ramsey-ről és Pascalról készült hivatalos first look fotó is mutatja, Joel ezen változatának nem látszik a karakterről ismert teljes szakáll. Mégis, a képek, amelyeket a csapat eddig megosztott, kísértetiesen hasonlítanak a forrásanyaghoz. A Druckmann által tavaly ősszel a színészekről a forgatáson megosztott felvétel könnyen összetéveszthető lenne a játék egyik vágóképével.

 

Az eredeti színészek is „visszatérnek” – csak más szerepekben

 

Mivel a sorozat nagy része még mindig titkos, a rajongóknak még várniuk kell, hogy Luna és Druckmann ugratásaiból kiderüljön, de más kisebb változások már most is látszanak. A sorozat szereposztási bejelentései között szerepel néhány olyan karakter, akiknek a neve koránt sem ismertlen a „The Last Of Us” rajongók számára.

Ilyen például a két főszereplő: Troy Baker és Ashley Johnson szinkronszínészek, akik Joelt és Ellie-t alakították a Naughty Dog játékában, amelyen az HBO-sorozat alapul és akik a Summer Games Festivalon jelentették be, hogy szerepelni fognak az új sorozatban.

Bár a páros szerepéről más részleteket nem lehetett azonnal megtudni, a Warner Media sajtóközleménye megerősíti, hogy a duó más karaktereket fog alakítani, mint amilyenek a 2013-as játékból származnak. Mondjuk, nehéz is lett volna őket a két eredeti szerepre felvenni, hiszen azt már jó ideje tudjuk, hogy azokat Pedro Pascal és Bella Ramsey alakítja majd.

Tavaly pedig a Deadline arról számolt be, hogy Jeffrey Pierce nem Tommy szerepében csatlakozik a szereplőgárdához, amit a játékban ő alakított, hanem egy új karakterként, akit Perrynek hívnak. Az outlet egyszerűen csak úgy írja le Perryt, mint egy karanténzónás lázadót. Eközben a „The White Lotus” színésze, Murray Bartlett fogja játszani Franket, egy mellékszereplőt, akire az eredeti játékban is utaltak.

Két további színész is aláírt, akik olyan karaktereket fognak alakítani, akiket a „The Last of Us” rajongói nem ismerhetnek. Az „Y: The Last Man” színésznője, Natasha Mumba az Instagram-fiókján a Kim Tembo nevű ismeretlen karakter neve mellett a sorozathoz is hozzátette a nevét. Eközben Brad Leland, akit leginkább a „Friday Night Lights” című sorozatból ismerhetünk, a The A List Productions podcastban elárulta, hogy jeleneteket forgatott a sorozathoz. Bár a Games Radar értesülései szerint a színész az IMDb kreditjei alapján egy Mr. Adler nevű karaktert játszhat, az HBO nem szolgált hivatalos információkkal a szerepről.

 

 

Nem vesznek el belőle, inkább hozzáadnak

 

Összességében úgy hangzik, hogy az HBO a „The Last Of Us”-t inkább additív, mint reduktív módon tervezi feldolgozni, így bár a rajongók nem várt pillanatokat kaphatnak, a rajongók általuk szeretett részei valószínűleg szintén ott lesznek. A sorozat társalkotója, executive producere és írója, Craig Mazin ezt a BBC Radio-nak is megerősítette, és kifejtette, hogy „a változtatások, amelyeket eszközölünk, arra szolgálnak, hogy kitöltsék a dolgokat és bővítsék: nem visszacsinálni, hanem inkább fokozni”. Mindezek a kiegészítések némi képernyőidőt vesznek majd el, ami azt jelenti, hogy a „The Last of Us” legnagyobb változása a játékból sorozatba való átmenet során a hossza lehet. Bár a sorozat jövőbeli részeit hivatalosan még nem jelentették be, minden érintett a közelgő epizódhalmazt az első évadként emlegeti, ami azt jelenti, hogy a nagy költségvetésű sorozat valószínűleg hosszú távra épül.

A „The Last Of Us” az HBO-n debütál majd, a megjelenési dátum még nem ismert.

-theGeek-

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu