The Quarry: a Google Stadia számára készült volna eredetileg a tinihorror-szimulátor?!

Bennfentes források szerint a Supermassive Games The Quarry-ja és egy másik cím is eredetileg a Google Stadia számára készült volna.

 

 

A Supermassive Games The Quarry című játéka a fejlesztők egyik legpozitívabb fogadtatású címe, az Until Dawn szellemi utódja. A játék a vállalat korábbi produkcióin túl a tinislasher filmekből és más horror-mozikból merít ihletet. A stúdió hírnevéhez hasonlóan a The Quarry is egy filmes horror-kalandjáték, amely ugyanolyan elágazó választási narratívával rendelkezik, amelyet a játékos döntései diktálnak. Lényegében egy játszható horrorfilmet ad a rajongóknak, ahol a helyes döntések minden egyes szereplő életben maradását eredményezhetik, a rossz döntések pedig mindenki halálához vezetnek.

Ez a filmszerű előadásmód egy olyan játékot eredményez, amelyet vitathatatlanul szórakoztatóbb nézni, mint játszani, különösen, ha figyelembe vesszük a The Quarry többféle befejezési variációját, amelyekből közel 200 elérhető. Ezt tetézi a játék közelgő online többjátékos módja, amely lehetővé teszi, hogy a játékhoz csatlakozók szavazzanak a kritikus döntésekről.

Bár a játék valóban megjelent a legtöbb konzolra és PC-re, egy teljesen más indulási platformja is lehetett volna: a Google Stadia.

A projekthez közel álló források szerint eredetileg két játékot fejlesztettek a Google Stadia konzoljára, az egyik a The Quarry volt. Ezek a projektek a játék felhőtechnológiáját akarták kihasználni, és a konzol által nyújtott streaming szolgáltatáshoz akarták vonzani a játékosokat. Ám a tervek valószínűleg meghiúsultak, miután a Google bejelentette, hogy 2021-ben leépíti a Stadiára és a játékokra összpontosító tevékenységét.

Bár a Supermassive Games és a Google már 2020-ban bejelentette a partnerséget, egyik cég sem mutatott be játékokat ez idő alatt.

Amikor a The Quarry-t először bejelentették az év elején, a Supermassive Games elárulta, hogy a Take Two Interactive vállalja a kiadói feladatokat. A források szerint a Supermassive Games olyan kiadót keresett, aki segít befejezni a projektet, mivel az már a kiadáshoz közeledett, a Take Two képviselője pedig azt nyilatkozta, hogy a cég örömmel segít a projekt megvalósításában.

A másik játék, amelyet a Stadia számára kezdtek el fejleszteni, a High On Life címet viselte. Ezt a játékot a Squanch Games fejlesztette, a Rick és Morty társalkotója, Justin Roiland volt a projekt vezetője. A Microsoft és a Bethesda múlt heti 2022-es bemutatóján leplezték le, hogy ez egy sokkal komikusabb felfogása az FPS műfajnak, és jövőre jelenik meg Xbox konzolokra és PC-re.

Forrás: Axios

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu