Már a meccsek közben elveheti a fegyverünket a Call of Duty csalásgátló rendszere

A Ricochet nem vacakol: miután újabb 180 ezer kitiltás történt, új közleményben tudatták, hogy mi a helyzet.

 

A kernel-alapú Ricochet Anti-Cheat tavaly indult el a Call of Duty: Vanguardban és a Call of Duty: Warzone-ban, és a Ricochet szerint jelentősen csökkent a csalók száma azóta, de azért ez egy macska-egér harc: jönnek új megoldások, amire aztán a Ricochet reagál, és újra is indul a ciklus. Az áprilisi posztjuk óta 180 ezer kitiltás történt, úgyhogy még mindig nem kevés játékos igyekszik próbálkozni azzal, hogy csalással nyerjen.

A Ricochet abban javul, hogy milyen gyorsan képes érzékelni, ha egy játékos olyasmit művel, amit nem kellene. Egy rossz játékos azonosítása során az eszközkészletükből alkalmaznak valamit ellene, vagy akár egyszerre mindent is bevethetnek ellene, majd elemzik a játékos készülékéből érkező adatokat. Ez az egyike sok azon megoldásuknak, ahol az új, gyanús viselkedésmintákat azonosíthassák, és így megvédhessék a Ricochettel felvértezett játékokat.

A mitigációs eszközökkel trükköznek, hogy a csalókat tovább játszassák, holott addigra csalásaik hatástalanná válna. Például az általuk okozott sebzést jelentős mértékben csökkenteni tudják, de van egy újabb megoldásuk is, ami sokkal drasztikusabb. Lényegében a meccs kellős közepén a csalótól az összes fegyvert elveszik (Disarm), és még az ökleiket sem tudják használni. Magyarul: teljes mértékben hatástalanítják a csalót, és bár nem sok videó van erről még online, látták már működés közben ezt a módszert, és a csalók reakcióit leírhatatlanul poénosnak tekintik.

A Damage Shield egyfajta isten módot ad a játékosoknak: a csalók képtelenek a többieket megölni, a Cloaking pedig a csalóktól elrejti a normálisan játszókat, így a trükközők nem tudják érzékelni, hogy honnan jönnek feléjük a töltények. Ettől függetlenül a Ricochet tudja, hogy a csalásgátló rendszerek az antivírus programokhoz hasonlóak. Ha ma valaki előrukkol egy új módszerrel, a csapat ezt a tudást igénybe véve bünteti a csalókat, és ez egy véget nem érő körfolyamat lesz.

Azért a fegyvertelenség poénosan hangzik.

Forrás: WCCFTech, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu